menu

Családireceptkönyv.hu

mennyei citromos bazsalikomos rák és spagetti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 l víz

200 g spagetti

500 g megpucolt és kibelezett garnélarák

30 g felszeletelt bazsalikom

45 g szárított kapribogyó

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 evőkanál friss citromlé

fél teáskanál só

240 g bébispenót

Elkészítés:


Felforraljuk a vizet. Beletesszük a tésztát és 8 percig főzzük. A rákot egy serpenyőbe tesszük. 3 percig sütjük. Ha elkészült a tészta, leszűrjük. Egy nagy keverőtálba tesszük a tésztát és a rákot. Belekeverjük a bazsalikomot, a kapribogyót, a citromlevet, a sót és az olívaolajat. Tálaláskor a tányérra szedjünk egy kis spenótot, majd rá a rákos spagettit.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy könnyű tésztaétel, ami biztosan nem terheli meg a gyomrunkat.

mennyei citromos bazsalikomos rák és spagetti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vajban sült fokhagymás-lime-os lazac salátával
Vajban sült fokhagymás-lime-os lazac salátával

A lazachoz A lazacfilét töröljük szárazra papírtörlővel. A zúzott fokhagymát dörzsöljük a halba kevés sóval együtt. Tekerjünk frissen őrölt borsot a tetejére, szórjuk rá a kakukkf...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
HALÁSZLÉ *
HALÁSZLÉ *

Az apró halakat és 3 fej kockára vágott vöröshagymát 3 liter bő sós vízben lassú tűzön puhára főzöm. Kiveszem a halakat, és ha lehet, kézzel kiveszem a szálkákat. A levet másik lá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Harcsapaprikás túrós csuszával
Harcsapaprikás túrós csuszával

1. Aprítsuk finomra a hagymát, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is. 2. A tésztát főzzük meg al dente (nem főzzük szét, hanem fogroppanósra, álta...

Elkészítési idő: 45 min
Nehézség: Közepes
share
vajban sült lazac
vajban sült lazac

Elkészítés: A megvásárolt friss lazacfilét előbb pikkelyezzük le, ezután alaposan mossuk meg. Ha ezzel megvagyunk, vágjuk fel kb. 5 cm széles szeletekre a hal törzsének szélességév...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk