3 l víz
200 g spagetti
500 g megpucolt és kibelezett garnélarák
30 g felszeletelt bazsalikom
45 g szárított kapribogyó
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál friss citromlé
fél teáskanál só
240 g bébispenót
Felforraljuk a vizet. Beletesszük a tésztát és 8 percig főzzük. A rákot egy serpenyőbe tesszük. 3 percig sütjük. Ha elkészült a tészta, leszűrjük. Egy nagy keverőtálba tesszük a tésztát és a rákot. Belekeverjük a bazsalikomot, a kapribogyót, a citromlevet, a sót és az olívaolajat. Tálaláskor a tányérra szedjünk egy kis spenótot, majd rá a rákos spagettit.
Egy könnyű tésztaétel, ami biztosan nem terheli meg a gyomrunkat.
Alulra főtt krumpli. Csinálni kell tejfölből és friss fűszerekből és borból egy öntetet. A krumplira jön a beirdalt hal és a szalonnapörc amit előzőleg kisütöttünk. Erre rá az önte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított halat jó két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró zsírban kisütjük. Ezután elkészítjük a páclevet. Hagyományos salátalevet készítü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat lepikkelyezzük és kb 5 cm-es szeletekre vágjuk. A halat először megszórjuk sóval. A citrom héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki. Ezt öntsük a halra és a citromhéjjal d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• a hozzávalókat összegyúrjuk • gombócokat formálunk belőle • sütőpapirra fektetjük • lefújhatjuk pici olaj spray-vel • elomelegített sütőben 170 fokon, légkeverésen 20 percen...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű