1 kg szarvasi afrikai harcsa filé
4 db keményre főtt tojás
3 evőkanál nyers darált paprika
2 csokor petrezselyem
1 kis fej hagyma
10 dkg császárszalonna
Először daráljuk le a szarvasi afrikai harcsa filét.
Majd a szalonnát vágjuk kockákra és serpenyőben kezdjük el lassan melegíteni. Közben vágjuk össze a hagymát apróra. Amikor a szalonna zsírján már lehet sütni, dobjuk rá a hagymát. Nem kell pirítani, kb. egy percig közepes hőmérsékleten melegítsük őket össze.
Ha kihűlt, adjuk a darált afrikai harcsához. Keverjük össze a nyers darált paprikával és az apróra vágott petrezselyemmel.
Hevítsük elő a sütőt 180 fokra. A massza egyik felét tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és formáljunk belőle csónakot. Ültessük bele a 4 pucolt keményre főtt tojást úgy, hogy 1 cm távolság legyen köztük.
Majd a massza másik felével fedjük be és formáljuk meg a Stefánia rudat. Enyhén olajos kézzel könnyebb szép egyenletesre formázni, és még azt is érezzük, hogy hol több a massza, hol kevesebb.
Sütés előtt klasszikus módon, házilag darált kenyérrel szórjuk meg (elhagyható). A forró sütőben 25 percig süssük, majd hagyjuk bent kihűlni
A receptet köszönjük Stiller Tamásnak, a chef a családban szerzőjének.
A megtisztított halat feldaraboljuk, majd lesózzuk. Hagyjuk állni kb. 2-3 órát. Ez azért fontos, mert így nem fő szét a húsa. Ezalatt elkészítjük a csipetke tésztát, 70 dkg liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halkonzervek tartalmát dolgozzuk össze annyi liszttel, amennyitől közepes sűrűségű tésztává áll össze. Ha nagyon szétesik, tegyünk bele 1-2 ek tojásmentes majonézt vagy kechupot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halrudacskákat sütőben vagy serpenyőben süssük meg. Ha elkészültek, egy háztartási papírkendővel itassuk le róluk a felesleges zsiradékot. A tejfölös mártáshoz keverjük öss...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA harcsafilét vágjuk kockára, majd a szalonnát és hagymát is aprítsuk fel. Elsőként a szalonnát süssük zsírjára és szűrjük le. A szalonna zsírjában, pirítsuk meg a felaprított ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű