Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

EFÁNIA VAGDALT AFRIKAI HARCSÁBÓL


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg szarvasi afrikai harcsa filé
4 db keményre főtt tojás
3 evőkanál nyers darált paprika
2 csokor petrezselyem
1 kis fej hagyma
10 dkg császárszalonna

Elkészítés:


Először daráljuk le a szarvasi afrikai harcsa filét.
Majd a szalonnát vágjuk kockákra és serpenyőben kezdjük el lassan melegíteni. Közben vágjuk össze a hagymát apróra. Amikor a szalonna zsírján már lehet sütni, dobjuk rá a hagymát. Nem kell pirítani, kb. egy percig közepes hőmérsékleten melegítsük őket össze.
Ha kihűlt, adjuk a darált afrikai harcsához. Keverjük össze a nyers darált paprikával és az apróra vágott petrezselyemmel.
Hevítsük elő a sütőt 180 fokra. A massza egyik felét tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és formáljunk belőle csónakot. Ültessük bele a 4 pucolt keményre főtt tojást úgy, hogy 1 cm távolság legyen köztük.
Majd a massza másik felével fedjük be és formáljuk meg a Stefánia rudat. Enyhén olajos kézzel könnyebb szép egyenletesre formázni, és még azt is érezzük, hogy hol több a massza, hol kevesebb.
Sütés előtt klasszikus módon, házilag darált kenyérrel szórjuk meg (elhagyható). A forró sütőben 25 percig süssük, majd hagyjuk bent kihűlni

Trükkök, tippek, praktikák:


A receptet köszönjük Stiller Tamásnak, a chef a családban szerzőjének.

EFÁNIA VAGDALT AFRIKAI HARCSÁBÓL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Harcsapörkölt
Harcsapörkölt

A megtisztított halat feldaraboljuk, majd lesózzuk. Hagyjuk állni kb. 2-3 órát. Ez azért fontos, mert így nem fő szét a húsa. Ezalatt elkészítjük a csipetke tésztát, 70 dkg liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Fűszeres halkenyér
Fűszeres halkenyér

A halkonzervek tartalmát dolgozzuk össze annyi liszttel, amennyitől közepes sűrűségű tésztává áll össze. Ha nagyon szétesik, tegyünk bele 1-2 ek tojásmentes majonézt vagy kechupot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Halrudacskák
Halrudacskák

A halrudacskákat sütőben vagy serpenyőben süssük meg. Ha elkészültek, egy háztartási papírkendővel itassuk le róluk a felesleges zsiradékot. A tejfölös mártáshoz keverjük öss...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Harcsapaprikás
Harcsapaprikás

A harcsafilét vágjuk kockára, majd a szalonnát és hagymát is aprítsuk fel. Elsőként a szalonnát süssük zsírjára és szűrjük le. A szalonna zsírjában, pirítsuk meg a felaprított ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk