Családireceptkönyv.hu

EFÁNIA VAGDALT AFRIKAI HARCSÁBÓL


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg szarvasi afrikai harcsa filé
4 db keményre főtt tojás
3 evőkanál nyers darált paprika
2 csokor petrezselyem
1 kis fej hagyma
10 dkg császárszalonna

Elkészítés:


Először daráljuk le a szarvasi afrikai harcsa filét.
Majd a szalonnát vágjuk kockákra és serpenyőben kezdjük el lassan melegíteni. Közben vágjuk össze a hagymát apróra. Amikor a szalonna zsírján már lehet sütni, dobjuk rá a hagymát. Nem kell pirítani, kb. egy percig közepes hőmérsékleten melegítsük őket össze.
Ha kihűlt, adjuk a darált afrikai harcsához. Keverjük össze a nyers darált paprikával és az apróra vágott petrezselyemmel.
Hevítsük elő a sütőt 180 fokra. A massza egyik felét tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és formáljunk belőle csónakot. Ültessük bele a 4 pucolt keményre főtt tojást úgy, hogy 1 cm távolság legyen köztük.
Majd a massza másik felével fedjük be és formáljuk meg a Stefánia rudat. Enyhén olajos kézzel könnyebb szép egyenletesre formázni, és még azt is érezzük, hogy hol több a massza, hol kevesebb.
Sütés előtt klasszikus módon, házilag darált kenyérrel szórjuk meg (elhagyható). A forró sütőben 25 percig süssük, majd hagyjuk bent kihűlni

Trükkök, tippek, praktikák:


A receptet köszönjük Stiller Tamásnak, a chef a családban szerzőjének.

EFÁNIA VAGDALT AFRIKAI HARCSÁBÓL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lazac téli zöldségpürével (paleo)
Lazac téli zöldségpürével (paleo)

A püréhez a megtisztitott zöldségeket vékony karikára vágva, sós vízben megfőzzük. Ha megpuhultak leszűrjük és összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a gheet. Sóval, törött borssal ízesít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Beatrix
Lazac újhagymás-tejszínes mártással
Lazac újhagymás-tejszínes mártással

1. A halat megmossuk, szárazra itatjuk, meglocsoljuk a citromlével, és kb. 15 percet hagyjuk állni. 2. Az újhagymát, megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. 3. A vaj felét egy ed...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Harcsapaprikás túróscsuszával
Harcsapaprikás túróscsuszával

Aprítsuk finomra a hagymát, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is. A tésztát főzzük meg én kb. 20 percig főzöm de tésztától is függ. A füstölt sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szögedi halászlé
Szögedi halászlé

A halat megtisztítjuk, 3 cm-es szeletekre vágjuk. Kb. 6-8 literes fazékba beleöntjük az olajat, amiben a meghámozott és felszeletelt vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Rátesszük a pi...

Elkészítési idő: 45 min
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk