- 2 evőkanál bazsalikomlevél - friss
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál Dijoni mustár
- 1 db citrom leve
- 1 db lazac filé (250 g-os)
1. Először a friss bazsalikomleveleket mosd át és aprítsd fel. Aztán egy tálban keverd össze a majonézt a mustárral és a kifacsart citromlével.
2. Hozzákeverjük az apróra vágott bazsalikomot is. A lazacfitére öntjük a keveréket úgy, hogy mindenütt befejje, majd 3 órára tegyük hűtőbe. Addig be lehet gyújtani a grillt.
3. A grillen magas hőfokon mindkét oldalát megsütjük. Oldalanként 4 perc az optimális sütési idő.
Párolt, vagy grillezett zöldségkörettel remek főétel!
Főzzük ki a spagettit. Közben vágjuk a lazacot vékony csíkokra és pirítsuk meg kissé olíva olajon. Öntsök fel a borral és a tejszínnel. Ízesítsük a szószt egy kevés Delikáttal....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA filézett halat felcsikózzuk sózzuk ,citromnak a levével megcsurgatjuk szűrőbe rakjuk hagyjuk állni.A panír hozzávalóit tálba rakom összekeverem,a halakat jól megforgatjuk benne....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszegyúrjuk a hozzávalókat. Légkeverésen, 180 fokon 23 perc.
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA spenótot forró sós vízbe dobjuk 5 percre. Leveles tésztát kihajtogatjuk, megszórjuk egy pici cheddar sajttal , rá a spenót , pici sóval, borssal szórjuk , rámorzsoljuk a feta saj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű