menu

Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós sztrapacska harcsapaprikással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Juhtúró 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
liszt 50dkg
krumpli 4-5 db
füstölt szalonna 40 dkg (20dkg harcsához, 20 dkg a sztrapihoz)

bors
kapor
tejföl 3db
tojás 2db
olaj
vöröshagyma 1 db
tejszín 3 dl
harcsafilé 60 dkg
őrölt piros paprika
pritaminpaprika 1 db
paradicsom 1 db
halászlé kocka
ételízesítő

Elkészítés:


Hagymát megpucoljuk, majd a többi zöldséggel (paradicsom, paprika) megmossuk és felaprítjuk.
Feltesszük vízforralóban forrni a vizet.
Apróra kockázzuk a szalonnát. Olajon megpirítjuk a kis kockákat és kiszedjük. Ebbe a zsiradékba tesszük a hagymát és a paprikát. Picit pirítjuk, majd rádobjuk a paradicsomot.
Amíg rottyan a pörkölt alap, a vízforralóból egy kancsóba a halászlé kockára öntjük a vizet.
Pörköltalapot levesszük a tűzről és BOTMIXERREL pürésítjük.
Lassú tűzre visszarakjuk és felkockázzuk a harcsát, amit bele is teszünk a pörköltalapba.
Fűszerezzük: Só, bors, ételízesítő és őrölt paprika.
Felöntjük a feloldott halászlékockával, hogy ellepje. Megkavarjuk és felvesszük a főzőlapot, hogy forrjon.
Feltesszük a sztrapacskának a vizet.
Megpucoljuk és megmossuk a krumplit. APRÍTÓN leaprítjuk.
Felkockázzuk a szalonnát és pici olajon kislángon elkezdjük sütni.
Közben, ha kész a harcsa behabarjuk tejszínnel és lekapcsoljuk.
A liszthez adjuk a krumplit, 1 vagy 2 tojást, sót. Kikeverjük a sztrapacskát.
Ha kisült a szalonna kiszedjük. És a tűzről lehúzva a zsiradékba tesszük a két fajta túrót. Sózzuk, borsozzuk.
Felaprítjuk a kaprot.
Visszatesszük a túrós cuccot a tűzhelyre kislángra.
Ha forr a víz, kiszaggatjuk a sztrapacskatésztát.
A túróra tesszük az aprított kaprot és beletesszük a sztrapacskát a túróba. Még melegen hozzákeverjük a tejfölt.
Tálaljuk az ételt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brassói aprópecsenye - halas
Brassói aprópecsenye - halas

A nyúzott harcsa filét kockára vágjuk.Sóval és csípős paprikával bedörzsölve pácolni hagyjuk. Kb. egy órát hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek. Közben kisütjük a hasábburgo...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szalonnás pisztráng
Szalonnás pisztráng

A fűszerkeveréket és a zúzott fokhagymát a tejfölhöz adjuk, összekeverjük és állni hagyjuk egy kicsit. A vöröshagymát a füstölt szalonna egy részével együtt üvegesre dinszteljük...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Virgínia
Túrós csusza harcsapaprikással
Túrós csusza harcsapaprikással

Lepirítjuk az apró kockákra vágott hagymát és fokhagymát. Mikor lepirult a hagyma, hozzádobjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, és további kb. egy percig pirítjuk. Felöntjü...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselymes vajban sült halszeletek
Petrezselymes vajban sült halszeletek

A halfilét ha fagyasztott kiolvasztjuk, megmossuk, majd leitatjuk róla a vizet és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a felvágott petrezs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk