menu

Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós sztrapacska harcsapaprikással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Juhtúró 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
liszt 50dkg
krumpli 4-5 db
füstölt szalonna 40 dkg (20dkg harcsához, 20 dkg a sztrapihoz)

bors
kapor
tejföl 3db
tojás 2db
olaj
vöröshagyma 1 db
tejszín 3 dl
harcsafilé 60 dkg
őrölt piros paprika
pritaminpaprika 1 db
paradicsom 1 db
halászlé kocka
ételízesítő

Elkészítés:


Hagymát megpucoljuk, majd a többi zöldséggel (paradicsom, paprika) megmossuk és felaprítjuk.
Feltesszük vízforralóban forrni a vizet.
Apróra kockázzuk a szalonnát. Olajon megpirítjuk a kis kockákat és kiszedjük. Ebbe a zsiradékba tesszük a hagymát és a paprikát. Picit pirítjuk, majd rádobjuk a paradicsomot.
Amíg rottyan a pörkölt alap, a vízforralóból egy kancsóba a halászlé kockára öntjük a vizet.
Pörköltalapot levesszük a tűzről és BOTMIXERREL pürésítjük.
Lassú tűzre visszarakjuk és felkockázzuk a harcsát, amit bele is teszünk a pörköltalapba.
Fűszerezzük: Só, bors, ételízesítő és őrölt paprika.
Felöntjük a feloldott halászlékockával, hogy ellepje. Megkavarjuk és felvesszük a főzőlapot, hogy forrjon.
Feltesszük a sztrapacskának a vizet.
Megpucoljuk és megmossuk a krumplit. APRÍTÓN leaprítjuk.
Felkockázzuk a szalonnát és pici olajon kislángon elkezdjük sütni.
Közben, ha kész a harcsa behabarjuk tejszínnel és lekapcsoljuk.
A liszthez adjuk a krumplit, 1 vagy 2 tojást, sót. Kikeverjük a sztrapacskát.
Ha kisült a szalonna kiszedjük. És a tűzről lehúzva a zsiradékba tesszük a két fajta túrót. Sózzuk, borsozzuk.
Felaprítjuk a kaprot.
Visszatesszük a túrós cuccot a tűzhelyre kislángra.
Ha forr a víz, kiszaggatjuk a sztrapacskatésztát.
A túróra tesszük az aprított kaprot és beletesszük a sztrapacskát a túróba. Még melegen hozzákeverjük a tejfölt.
Tálaljuk az ételt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos-fokhagymás afrikai harcsa
Citromos-fokhagymás afrikai harcsa

Tálba öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt, a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sörtésztában sült sprotni
Sörtésztában sült sprotni

Halhoz: A mélyhűtött halakat meglocsoljuk limelével, sózzuk, borsozzuk. Míg összeállítjuk a tésztát, addig felengednek, átjárják a fűszerek. A sörtészta hozzávalóit összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Grillezett lazac citromos – bazsalikomos vajjal
Grillezett lazac citromos – bazsalikomos vajjal

1. Melegítsük elő a grillt 5 percig. 2. Dörzsöljük be a lazacfilék mindkét oldalát paprikával és cukorral. Grillezzük 5 percig, amíg a hal átsül és omlós lesz. 3. Egy tálkában ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karácsonyi Menü 2015
Karácsonyi Menü 2015

Ezt csak Zoli Apu tudhatja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk