Családireceptkönyv.hu

Szerecsendióval megbolondított lazacsteak


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 adaghoz:
4 szelet lazacpatkó vagy 50 dkg lazacfilé
só, bors ízlés szerint
2 ek. kókusz- vagy kacsazsír
frissen őrölt szerecsendió ízlés szerint
friss zöld fűszer, például kapor, petrezselyem
citromgerezdek a tálaláshoz

Elkészítés:


A lazacszeleteket mosd meg, itasd le róluk a vizet, és sóval, borssal megszórva hagyd állni őket 10 percig. Egy vastag serpenyőben forrósíts fel egy kevés kókuszzsírt, és amikor már tűzforró, tedd bele a halat. 2-3 percig süsd az egyik oldalát, amíg kéreg keletkezik rajta, utána fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd további 2 percig. Erre az oldalára reszelj kevés szerecsendiót, és óvatosan emeld ki vagy csúsztasd tányérra. Azonnal fogyaszd, friss citromgerezdekkel, illetve apróra vágott zöld fűszerrel megszórva tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


Posta Reni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lazac tatár
Lazac tatár

A lebőrözött lazacfiléket pirított, darált dióval, fokhagymával, kevés mézzel bedörzsöljük, egy éjszakán át érleljük. Másnap tengeri só és kristálycukor 1-1 arányú keverékébe tessz...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Marokkoi csipős hal(sütőm titka)
Marokkoi csipős hal(sütőm titka)

Egy fel hagymat 5 ek olivaolajon megfonnyasztunk,hozzaadunk 6-7 cikk fokhgaymat, 1 kaliforniai paprikat csikokra vagva. Par percig egyutt dinszteljuk, majd hozzaadunk 3 kockara vag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pontyszelet szezámmagos bundában langyos krumplisalá
Pontyszelet szezámmagos bundában langyos krumplisalá

A halszeleteket gyengén lesózom, kicsit állni hagyom,hogy a só átjárja. A zsemlemorzsába szezámmagot beleteszem és szokásos módon a halszeleteket, liszbe,tojásba és a szezámmagos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk