Családireceptkönyv.hu

Házi halrudacska GM


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 6-7
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dg harcsa (az afrikai törpeharcsa nagyon finom, nem szálkás)
só, bors,
5 evőkanál GM liszt főzéshez (rizsliszt, Mantel vagy Schar B)
3 tojás (jól felverve)
6-8 evőkanál GM zsemlemorzsa

Elkészítés:


Melegítsd fel 200 C fokra a sütőt (légfúvásos) és tegyél sütőpapírt egy nagyobb tepsire, olajozd (vajazd be vékonyan.
Vágd a megmosott tiszta halhúst 3 cm széles csíkokra, sózd és borsozd ízlés szerint.
Forgasd először a lisztbe, rázd le és merítsd a felvert tojásba, csepegtesd le és forgasd a zsemlemorzsába óvatosan.
Tedd a bepanírozott halszeleteket a beolajozott sütőpapírra. Ha van, spricceld be olivaolaj sprével (Bertolli, CBA, XVI. ker Jókai tér).
Süsd 6-7 percig majd fordítsd meg a szeleteket és ismét 6-7 perc.

.

Trükkök, tippek, praktikák:


A panírozáshoz szánt lisztet ízesíteni szoktam kávéskanál (kék) Vegetával, 1-2 csipet kakukkfűvel.
Ez elég sok mennyiség egyszerre megenni. A panírozás után kettesével frissen tartó fóliába csomagolva egy tálcán a mélyhűtőben meg lehet fagyasztani, majd zacskóban megőrizni a a következő alkalmakra.
Őszintén szólva még nem próbáltam ki, de jól hangzik, nem zsíros.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gluténmentes, Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Szuper görög stílusú ráksaláta spagettivel
Szuper görög stílusú ráksaláta spagettivel

A tésztát a csomagoláson feltüntetett módon megfőzzük. (Sót és olajat viszont ne tegyünk a vízbe!) Leszűrjük és melegen tartjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Ecetes hal, rántva
Ecetes hal, rántva

A halat felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk, majd bepanírozzuk és zsírban vagy olajban a szokásos módon megsütjük. Kb. 1 liter vízből (attól függően, hogy milyen mennyiségű halat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Paradicsomos-Bazsalikomos Szardínia
Paradicsomos-Bazsalikomos Szardínia

- Kókuszolajon felhevítjük a zúzott fokhagymát, majd ehhez adjuk a friss bazsalikomot és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk és kb. 5 percig főzzük. - Ezután hozzáadjuk a parad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk