menu

Családireceptkönyv.hu

Házi halrudacska GM


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 6-7
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dg harcsa (az afrikai törpeharcsa nagyon finom, nem szálkás)
só, bors,
5 evőkanál GM liszt főzéshez (rizsliszt, Mantel vagy Schar B)
3 tojás (jól felverve)
6-8 evőkanál GM zsemlemorzsa

Elkészítés:


Melegítsd fel 200 C fokra a sütőt (légfúvásos) és tegyél sütőpapírt egy nagyobb tepsire, olajozd (vajazd be vékonyan.
Vágd a megmosott tiszta halhúst 3 cm széles csíkokra, sózd és borsozd ízlés szerint.
Forgasd először a lisztbe, rázd le és merítsd a felvert tojásba, csepegtesd le és forgasd a zsemlemorzsába óvatosan.
Tedd a bepanírozott halszeleteket a beolajozott sütőpapírra. Ha van, spricceld be olivaolaj sprével (Bertolli, CBA, XVI. ker Jókai tér).
Süsd 6-7 percig majd fordítsd meg a szeleteket és ismét 6-7 perc.

.

Trükkök, tippek, praktikák:


A panírozáshoz szánt lisztet ízesíteni szoktam kávéskanál (kék) Vegetával, 1-2 csipet kakukkfűvel.
Ez elég sok mennyiség egyszerre megenni. A panírozás után kettesével frissen tartó fóliába csomagolva egy tálcán a mélyhűtőben meg lehet fagyasztani, majd zacskóban megőrizni a a következő alkalmakra.
Őszintén szólva még nem próbáltam ki, de jól hangzik, nem zsíros.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes, Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Harcsapaprikás
Harcsapaprikás

A halfiléket kb. 100-150 g-os darabokra vágjuk és mindkét oldalukon besózzuk. A zöldségeket apró kockára vágjuk. Egy alacsony falú lábosban vagy serpenyőben felhevítjük a zsírt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött ponty - OK
Töltött ponty - OK

1. Az olajon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a sonkát, összekeverjük a sóval és a tojással. 2. A tölteléket addig melegítjük, míg a tojás meg nem sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldfűszeres halpogácsa (Sóbors)
Zöldfűszeres halpogácsa (Sóbors)

A hal egyharmadát kockázzuk fel, a maradékot pedig daráljuk le. A cukkinit és a sárgarépát reszeljük le, az újhagymát vágjuk apróra. Egy tálban keverjük össze a zöldségeket a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Ecetes hal, rántva
Ecetes hal, rántva

A halat felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk, majd bepanírozzuk és zsírban vagy olajban a szokásos módon megsütjük. Kb. 1 liter vízből (attól függően, hogy milyen mennyiségű halat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk