2 egész tojás,
annyi búzadara, amennyit a tojás felvesz,
25 dkg zöldborsó,
1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér,
1 csokor petrezselyem,
5 dkg reszelt sajt,
1 dl tejföl,
3 dkg vaj,
kurkuma,
őrölt bors, só.
A tojásból a darával galuskát készítek, amelybe egy csipet sót, borsot, reszelt kurkumát teszek. Középnagyságúra szaggatva, sós vízben kifőzöm. Kivajazott tűzálló tálba egy sor petrezselyemmel, párolt zöldborsóval, sárgarépával és fehérrépával rétegezve lerakom, amíg a hozzávalókból tart. A rétegeket sajttal megszórom. Tetejére egy sor galuskát teszek, erre tejfölt öntök, végül reszelt sajttal meghintem. Sütőben hirtelen megsütöm, melegen tálalom.
A daragaluskát levesbe szoktuk tenni, de mióta megkóstoltuk ezt a finomságot, mi már inkább sütjük!
Öntethez valókból híg pudingot főzünk, a csomagoláson feltüntetett útmutató szerint. A galuska elkészítése: 1. A lisztet kimérjük egy nagyobb műanyag edénybe, hozzáadjuk a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy nagy fazékba vagy nagy serpenyőbe tegyük bele az összes alapanyagot: spagettit, vékonyra szelt gombát, cukkinit és hagymát, valamint a zöldborsót és a friss oregánó vagy kakukk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűLangyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut. Olvass tovább: http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/kombe/ Tálba tess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darát leöntjük a tejjel, belekeverjük a 2 tojássárgáját, 3 ek. porcukrot, csipetnyi sót, majd elkeverjük. A tojásfehérjéből vert kemény habbal 2-3 óráig állni hagyjuk. Egy lábo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes