Hozzávalók
1 sovány húsos csülök,
60 dkg burgonya,
15 dkg gomba,
1-2 fej vöröshagyma,
1 gerezdfokhagyma,
1 pohár tejszín,
fűszerek,
1 evőkanál ecet,
4-5 borókabogyó.
reszelt sajt
A csülköt puhára főzzük sós, 1 evőkanál ecettel savanyított vízben, melybe beletesszük a fokhagymát, néhány borsszemet és 4-5 borókabogyót, valamint egy babérlevelet. A beáztatott római tálba tegyük be a meghámozott, vékony karikákra vágott burgonya felét, sózzuk és borsozzuk meg. Erre terítsük rá a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát és az egészet takarjuk be a karikára vágott vöröshagymával. Ezt is sózzuk meg kissé. A megfőtt csülökhúst aprítsuk össze és rakjuk rá a hagymára, egyenletesen elosztva, a megmaradt burgonyát tegyük rá. A csülök főzőlevéből néhány kanállal locsoljuk meg, majd öntsük rá a tejszínt. A lefedett római tálat hideg sütőbe tesszük és kb. 1 óra hosszat sütjük közepes hőfokon (150°). Ha elkészült, reszelt sajtot szórunk rá és pár percig pirítjuk, hogy ráolvadjon.
Képtelenség annyit készíteni belőle, ami el ne fogyna!
A tejszínt, a mustárt, a szójaszószt és az olajat a fűszerekkel összekeverjük. A húst szeleteljük, klopfoljuk, sózzuk. Mehet egy enyhén kivajazott tepsibe vagy jénaiba. Ráöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az oldalasokat alaposan besózzuk-borsozzuk, meghintjük barna cukorral is, és bekenjük reszelt fokhagymával. Így pácoljuk minimum 1-2 órát, de minél tovább tesszük, annál jobb!...
Elkészítési idő: 370 perc Nehézség: KözepesReszeljük le a fokhagymát és a gyömbért. Jól keverjük el 2 evőkanál olíva olajjal és a Knorr-kockával. Jól dörzsöljük be vele a húst és hagyjuk így legalább egy órát. Melegítsük e...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA sertéscombot, laskagombát és a szalonnát csíkokra a hagymát apróra vágjuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű