A töltelékhez
2 fej lilahagyma
0.5 db paprika (kaliforniai, zöld)
0.5 db paprika - kaliforniai, piros
0.5 db paprika - kaliforniai, citromsárga
Pácolni
300 g csirkemell filé
A páchoz
2 gerezd fokhagyma
feketebors (őrölt)
1 mokkáskanál római kömény - őrölt
1 mokkáskanál chili (őrölt)
1 teáskanál oregánó (morzsolt)
20 ml olívaolaj, só
A sütéshez
30 ml olívaolaj,2 db lime,1 csokor korianderzöld
A tálaláshoz
2 db tortilla lap (20 cm átmérőjű)
1.Felcsíkozzuk a csirkemellet.
2. A csirkéhez adjuk a chilit, köményt, finomra vágott fokhagymát, oregánót, fekete borsot, és a sót.
3. Öntünk rá kevés olívaolajat, és jól összekeverjük, majd 1 órára félretesszük állni.
4. Közben a paprikákat felcsíkozzuk, felszeleteljük a lilahagymát.
5. Az 1 óra elteltével olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben.
6. Rádobjuk az előkészített kaliforniai paprikát és lilahagymát, majd kb. 10 perc alatt összepirítjuk.
7. Ekkor hozzáadjuk a bepácolt húst. Magas hőn 3-4 perc alatt összepirítjuk.
8. Rácsavarjuk a lime levét. Alaposan összeforgatjuk vele.
9. Rátépkedjük a korianderzöldet, és ezzel is összeforgatjuk.
10. Tortillákba töltve fogyasztjuk az elkészült csirke fajitast
A Cayenne-i borssal is nagyon finom
A sonkaszeleteket kiklopfoljuk. A darált húst összedolgozzuk a tojással és egy fejnyi vöröshagymával. Kaporral, sóval, borssal ízesítjük. A maradék vöröshagymát egy evőkanál zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sonkát, hagymát, fokhagymát, krumplit és a kenyeret húsdarálóval ledaráljuk. Beletesszük a felaprított petrezselymet, a tojásokat, és sóval, paprikával ízesítjük. Jól összedolgoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű10 dkg quinoát jól öblíts át, egy mikrózható tálban öntsd nyakon egy bögre vízzel, takard le, és öt percre tedd a mikróba (ezalatt kb. a víz felét felszívja). Keverd meg, és tedd v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű