Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Duna-hullám szelet 1.


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 db tojás
1/2 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
2 ek kakaó
1 üveg meggybefőtt (v. frissen szedett meggy) a szóráshoz
Krém hozzávalói:
2 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Csokoládémáz:
20 dkg tortabevonó csokoládé
3 ek étolaj

Elkészítés:


A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját.
A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a margarinos-tojásos masszához.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd óvatosan keverjük össze.
Az összekevert tésztát ezután osszuk el kétfelé, majd az egyik feléhez keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a másik feléhez pedig a kakaót.
Egy 22×32 cm-es tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a sárga tésztát. Ezután szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggyel, majd öntsük rá a barna tésztát. A tészta tetejét egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. Ezután vegyük ki a sütőből és a tepsiben hűtsük ki egészen.
A pudingport keverjük össze a cukorral, majd egy kevés tejjel keverjük simára.
A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve, pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.
A margarint kezdjük el kikeverni egy kevés, teljesen kihűlt pudinggal, majd állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá a többi pudingos masszát is.
Ezután a pudingos krémet egyenletesen kenjük rá a teljesen kihűlt tészta tetejére.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd kanalazzuk hozzá az étolajat. Ezután gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és keverjük simára.
Ezután az olvasztott csokoládéval vonjuk be a pudingos krém tetejét. (mielőtt még teljesen megdermedne a csokoládé, ízlés szerint jelöljük be a szeleteket)
Tegyük néhány órára hideg helyre a süteményt, hogy az ízek kellően összeérjenek, majd tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel

Trükkök, tippek, praktikák:


Forró vízbe mártott, majd szárazra törölt éles késsel szépen lehet szeletelni.

Duna-hullám szelet 1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Citromos álom
Citromos álom

◾️Felverjük a habtejszínt. ◾️Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a citrom héját és levét, valamint az édesítőt majd az így kapott krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
248. Nosztalgia krémes
248. Nosztalgia krémes

A tojásokat a cukorral és a liszttel, kicsi tejjel jól kikeverjük, a tej nagy részét felfőzzük, majd mikor már nagyon meleg, ,majdnem forr, akkor egy merőkanálnyit a kikevert massz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós-fahéjas krémes
Kakaós-fahéjas krémes

A fagyasztott tésztát hagytam kiengedni. A kakaóport elkevertem a fahéjjal, és egy nagyobb tepsi méretű sütőpapírra szórtam keveset (ezen az egy sütőpapíron nyújtottam az összes l...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés kocka
Gesztenyés kocka

A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk