Családireceptkönyv.hu

Duna-hullám szelet 1.


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 db tojás
1/2 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
2 ek kakaó
1 üveg meggybefőtt (v. frissen szedett meggy) a szóráshoz
Krém hozzávalói:
2 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Csokoládémáz:
20 dkg tortabevonó csokoládé
3 ek étolaj

Elkészítés:


A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját.
A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a margarinos-tojásos masszához.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd óvatosan keverjük össze.
Az összekevert tésztát ezután osszuk el kétfelé, majd az egyik feléhez keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a másik feléhez pedig a kakaót.
Egy 22×32 cm-es tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a sárga tésztát. Ezután szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggyel, majd öntsük rá a barna tésztát. A tészta tetejét egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. Ezután vegyük ki a sütőből és a tepsiben hűtsük ki egészen.
A pudingport keverjük össze a cukorral, majd egy kevés tejjel keverjük simára.
A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve, pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.
A margarint kezdjük el kikeverni egy kevés, teljesen kihűlt pudinggal, majd állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá a többi pudingos masszát is.
Ezután a pudingos krémet egyenletesen kenjük rá a teljesen kihűlt tészta tetejére.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd kanalazzuk hozzá az étolajat. Ezután gőzfürdő fölött olvasszuk fel, és keverjük simára.
Ezután az olvasztott csokoládéval vonjuk be a pudingos krém tetejét. (mielőtt még teljesen megdermedne a csokoládé, ízlés szerint jelöljük be a szeleteket)
Tegyük néhány órára hideg helyre a süteményt, hogy az ízek kellően összeérjenek, majd tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel

Trükkök, tippek, praktikák:


Forró vízbe mártott, majd szárazra törölt éles késsel szépen lehet szeletelni.

Duna-hullám szelet 1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tiborné
Lajcsi szelet
Lajcsi szelet

A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett 5 percig kevergetés közben felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos krémes
Kókuszos krémes

Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a gázsütőt előmelegítjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a li...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Könnyű
share
Meggyes, túros szelet
Meggyes, túros szelet

A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd becsomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket. A befőtteket lecsepegtetjük, a levét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vaníliás-tejszínes-epres süti
Vaníliás-tejszínes-epres süti

A tészta hozzávalóiból egy piskótát sütök gáztepsiben, amit kihűlés után kettévágok. Amíg a piskóta sül addig a vajat a porcukorral kikeverem, a pudingokat a leírás szerint megf...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk