Családireceptkönyv.hu

Linzer citromos


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1.5 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
2 db tojássárgája
reszelt citromhéj

A kenéshez:
1 db tojásfehérje
5 dkg darált dió,ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés:


A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk.
Minden 2. -at gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk.
Felvert tojásfehérjével lekenjük,cukrozott dióval megszórjuk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.

A kihűlt linzereket lekvárral megkenjük,összeragasztjuk és porcukorral meghintjük.
Ebből a mennyiségből kb. 1.5 kg kész sütemény lesz

Linzer citromos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós gluténmentes minipalacsinta – pillekönnyű fino
Túrós gluténmentes minipalacsinta – pillekönnyű fino

A tojásokat mossuk meg, válasszuk ketté. A fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük ki a túróval, citromlével, reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá az édesítőt, és a süt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kinder tejszelet házilag
Kinder tejszelet házilag

Keverjük habosra a mézet, a kakaót, a zsírt és a tojást. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, majd jól keverjük el. A tésztát vegyük két részre, és süssük meg k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kossuth kenyér
Kossuth kenyér

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a kétféle cukorral, hozzáadjuk a puha vajat és vele együtt is habosra kavarjuk. Beletesszük a citromhéjat, a fahéjat, a sót meg az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Habos túrós süti
Habos túrós süti

A piskótát megsütjük. A pudingot a tejjel felfőzzük, ha kihűlt kikeverjük a vajat a cukorral majd adagonként hozzáadjuk, ezután a túrót is beleszórjuk. Rétegezzük: Piskóta, lekvár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk