2 L víz
1 db szalonnabőr (füstölt)
2 kis fej vöröshagyma
5 db babérlevél (friss, vagy szárított)
35 dkg burgonya (megtisztított, hámozott)
15 dkg kolbász (füstölt)
1.5 dl tejföl (12%-os)
2 csapott evőkanál búzaliszt (BL55)
3 csapott teáskanál Piros Arany - csemege
3 csapott teáskanál petrezselyemzöld
Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le.
Remek színt ad a hagymahéj! :-) Nem sózunk és nem borsozunk, majd a végén, mert az összetevők sósak és fűszeresek.
Közben meghámozzuk és kockákra vágjuk a burgonyát. Felszeleteljük a kolbászt karikákra.
Kb. 15 perc forralás után beletesszük a burgonyát a vízbe, és tovább főzzük fedő alatt.
A tejfölt egy habverővel kikeverjük a két kanál liszttel. Miután simára kevertük, belekanalazzuk a Piros Aranyat.
Miután megpuhult a burgonya, kivesszük a szalonnabőrt, a hagymákat és a babérleveleket. Majd a felszeletelt kolbászt tesszük bele.
A forró léből átkanalazunk a tejfölbe, és simára keverjük. Ezt a műveletet megismételjük néhányszor, hogy elkerüljük a tejföl összecsomósodását.
Behabarjuk a levest, és néhány percig forraljuk, hogy a liszt is megfőjön. Végezetül aprított petrezselymet szórunk bele.
Nagyon egyszerű, ugyanakkor igen ízletes, laktató leves.
Főleg hideg téli estéken esik jól! :-)
A Piros Arany helyett házi darált paprikával még finomabb!
A megtisztított, felszeletelt gombát egy evőkanál olajon, sózva, borsozva addig sütjük, amíg a leve el nem párolog. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a kukoricát és a csokorba kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is kockázz fel apróra fél fej vöröshagymát (ezzel a legfinomabb, de persze lehet másmilyen hagyma is). Egy fazékba önts körülbelül két-három evőkanálnyi olívaolajat, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az olajból és a lisztből rántást készítünk. 2. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. 3. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. 4. F...
Elkészítési idő: 23 perc Nehézség: Nehéz