Családireceptkönyv.hu

Medvehagymaleves Nicki konyhájából


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csokor medvehagyma
2 db burgonya
1 db zeller
1 db leveskocka (zöldségleves)
só ízlés szerint
2 ek olívaolaj

Elkészítés:


A burgonyát és a zellert (kb akkora darab, mint a burgonya) megtisztítjuk, kockára vágjuk. A medvehagymát megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban a fele medvehagymát az olajon átpároljuk, pár perc alatt a harmadára esik össze, ekkor rádobjuk a burgonyát és a zellert, összeforgatjuk, és felöntjük 0,5 l vízzel, beledobjuk a leveskockát és sózzuk. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha már a zeller is puha, levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük, felöntjük még 0,5 l vízzel, és beledobjuk a medvehagyma másik felét. Újraforraljuk, és forrástól számítva még 1-2 percig főzzük.

Medvehagymaleves Nicki konyhájából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Újházy tyúkhúsleves
Újházy tyúkhúsleves

A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot megtisztítjuk, kívül-belül alaposan megmossuk. Elkészítés: A tyúkot hideg vízben feltessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Frankfurti leves
Frankfurti leves

◾️A virslit karikára vágjuk, és pici olajon megpirítjuk majd félretesszük. ◾️A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és picit pirítjuk még. ◾️A kelkáposzt...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes-tárkonyos csirkemell raguleves
Tejszínes-tárkonyos csirkemell raguleves

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt , zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 perci...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húsleves, csontleves
Húsleves, csontleves

A csontokat megmossuk és fazékba, hideg vízbe (!) tesszük. 1/3 evőkanál sóval felforraljuk, majd úgy levesszük a lángot, hogy egyenletesen, lassan forrjon, gyöngyözzön. A leves tet...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk