Családireceptkönyv.hu

Medvehagymaleves Nicki konyhájából


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csokor medvehagyma
2 db burgonya
1 db zeller
1 db leveskocka (zöldségleves)
só ízlés szerint
2 ek olívaolaj

Elkészítés:


A burgonyát és a zellert (kb akkora darab, mint a burgonya) megtisztítjuk, kockára vágjuk. A medvehagymát megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban a fele medvehagymát az olajon átpároljuk, pár perc alatt a harmadára esik össze, ekkor rádobjuk a burgonyát és a zellert, összeforgatjuk, és felöntjük 0,5 l vízzel, beledobjuk a leveskockát és sózzuk. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha már a zeller is puha, levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük, felöntjük még 0,5 l vízzel, és beledobjuk a medvehagyma másik felét. Újraforraljuk, és forrástól számítva még 1-2 percig főzzük.

Medvehagymaleves Nicki konyhájából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csontleves grízgaluskával
Csontleves grízgaluskával

Az alaposan megmosott csontokat egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a szemes borsot, felöntjük vízzel, sózzuk. 1 óra lassú főzés után leszedjük a habját, majd beletesszük a...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrásné
Gombaleves
Gombaleves

Vaj és olajKeverékén lepirítok egy fej vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát. Erre a vékonyra fölszeletelt gombát rárakom és amikkor levet eresztett akkor sózom borsozom és egy kic...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Tárkonyos csirkeleves
Tárkonyos csirkeleves

A húst megmostam és vékony csíkokra vágtam. Megtisztítottam, megmostam és kis darabokra vágtam fel a zöldségeket. A felaprított vöröshagymát az étolajon megfonnyasztottam, majd h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
FOKHAGYMAKRÉMLEVES 15 PERC ALATT
FOKHAGYMAKRÉMLEVES 15 PERC ALATT

A fokhagymát megpucolom, sajtreszelőn lereszelem, az olívaolajon egy percet párolom, majd megszórom a liszttel és további 2-3 percet pirítom majd felöntöm a vízzel, sózom borsozom...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk