2 csokor medvehagyma
2 db burgonya
1 db zeller
1 db leveskocka (zöldségleves)
só ízlés szerint
2 ek olívaolaj
A burgonyát és a zellert (kb akkora darab, mint a burgonya) megtisztítjuk, kockára vágjuk. A medvehagymát megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban a fele medvehagymát az olajon átpároljuk, pár perc alatt a harmadára esik össze, ekkor rádobjuk a burgonyát és a zellert, összeforgatjuk, és felöntjük 0,5 l vízzel, beledobjuk a leveskockát és sózzuk. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha már a zeller is puha, levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük, felöntjük még 0,5 l vízzel, és beledobjuk a medvehagyma másik felét. Újraforraljuk, és forrástól számítva még 1-2 percig főzzük.
A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot megtisztítjuk, kívül-belül alaposan megmossuk. Elkészítés: A tyúkot hideg vízben feltessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A virslit karikára vágjuk, és pici olajon megpirítjuk majd félretesszük. ◾️A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és picit pirítjuk még. ◾️A kelkáposzt...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt , zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 perci...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesA csontokat megmossuk és fazékba, hideg vízbe (!) tesszük. 1/3 evőkanál sóval felforraljuk, majd úgy levesszük a lángot, hogy egyenletesen, lassan forrjon, gyöngyözzön. A leves tet...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű