Hagyma
Krumpli
Répa
Zöldségek
Tejfel
Egy kisebb fej hagymát meghámozunk, apró kockákra vágjuk és két evőkanálnyi olajon megpároljuk. A krumplit (fejenként egy nagyobbat számítva)meghámozzuk és kockákra vágjuk, répát és zöldséget szintén meghámozzuk és karikákra vágjuk, majd a hagymához adjuk. Öt percig állandóan kevergetve együtt pároljuk, majd hozzáadunk egy evőkanál töröttpaprikát és vízzel felöntjük. Adhatunk hozzá zöldpaprikát, paradicsomot, zöldségzöldjét, lestyán illletve zeller zöldjét, egy evőkanálnyi oregánót. Sózzuk, vegetázzuk és egy csipetnyi őröltborsot is adhatunk hozzá. Amikor a zöldségeink megfőttek kockatésztát teszünk bele és levesünket készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.
A hagymát apróra vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres. kicsit hagyjuk...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olaj...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet, egészen kicsi darabokra aprítom, majd a felforrósított olajon, a húsdarabok mindkét oldalát átpirítom. Ezután aláöntök 1 dl vizet és fedő alatt addig párolom, amíg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 220C fokra (alul/felül üzemmódban). A karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük, a rózsákat pedig hosszant félbevágjuk. Egy uzsonnázótasakba tesszük, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű