Hamis gulyásleves
Írta:Zlatnik Zsuzso
Hozzávalók:
40 dkg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 1 ek olaj, só, köménymag, 1 kk pirospaprika, 1 tojás, liszt
Elkészítés:
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon aranysárgára pirítjuk.
2. A pirospaprikával meghintjük, a szétnyomott fokhagymát meg a köménymagot hozzáadjuk, és egy kevés vízzel felengedjük.
3. A paradicsomot meg a kettévágott zöldpaprikát is belerakjuk, megsózzuk.
4. Lefedve addig pároljuk, amíg a hagyma szétfő.
5. Végül a zsírjára sütjük, és a megtisztított, kockákra vágott burgonyát is hozzáadjuk. 2-3 percig együtt pároljuk, majd 1,2 liter vízzel felengedjük, és lefedve puhára főzzük.
6. Amíg a leves készül, a tojásból csipetnyi sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, kemény, de rugalmas tésztát gyúrunk.
7. A kész, forrásban lévő levesbe csipkedjük, és ha megfőtt, máris tálalhatjuk.
Nehézség: Könnyű
Kinek a kedvence ez a recept?
Recept tipusa:
Meleg levesek
Írta:Zlatnik Zsuzso
Hozzávalók:
40 dkg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 1 ek olaj, só, köménymag, 1 kk pirospaprika, 1 tojás, liszt
Elkészítés:
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon aranysárgára pirítjuk.
2. A pirospaprikával meghintjük, a szétnyomott fokhagymát meg a köménymagot hozzáadjuk, és egy kevés vízzel felengedjük.
3. A paradicsomot meg a kettévágott zöldpaprikát is belerakjuk, megsózzuk.
4. Lefedve addig pároljuk, amíg a hagyma szétfő.
5. Végül a zsírjára sütjük, és a megtisztított, kockákra vágott burgonyát is hozzáadjuk. 2-3 percig együtt pároljuk, majd 1,2 liter vízzel felengedjük, és lefedve puhára főzzük.
6. Amíg a leves készül, a tojásból csipetnyi sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, kemény, de rugalmas tésztát gyúrunk.
7. A kész, forrásban lévő levesbe csipkedjük, és ha megfőtt, máris tálalhatjuk.
Nehézség: Könnyű
Kinek a kedvence ez a recept?
Recept tipusa:
Meleg levesek
A csontot a megtisztított tüdővel, meg a szívvel két liter vízben feltesszük főni, sóval és babérlevéllel ízesítjük. Ha félig megpuhult, beletesszük a vékony metéltre vágott zöldsé...
Elkészítési idő:A húst beletesszük egy fazék vízbe, úgy hogy a víz ellepje. Felforraljuk, majd miután felforrt, leöntjük róla a vizet. Ez után újra felengedjük vízzel az edényt, egy kicsit többel,...
Elkészítési idő: