Családireceptkönyv.hu

Hamis gulyásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hamis gulyásleves
Írta:Zlatnik Zsuzso
Hozzávalók:
40 dkg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 1 ek olaj, só, köménymag, 1 kk pirospaprika, 1 tojás, liszt
Elkészítés:
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon aranysárgára pirítjuk.

2. A pirospaprikával meghintjük, a szétnyomott fokhagymát meg a köménymagot hozzáadjuk, és egy kevés vízzel felengedjük.

3. A paradicsomot meg a kettévágott zöldpaprikát is belerakjuk, megsózzuk.

4. Lefedve addig pároljuk, amíg a hagyma szétfő.

5. Végül a zsírjára sütjük, és a megtisztított, kockákra vágott burgonyát is hozzáadjuk. 2-3 percig együtt pároljuk, majd 1,2 liter vízzel felengedjük, és lefedve puhára főzzük.

6. Amíg a leves készül, a tojásból csipetnyi sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, kemény, de rugalmas tésztát gyúrunk.

7. A kész, forrásban lévő levesbe csipkedjük, és ha megfőtt, máris tálalhatjuk.
Nehézség: Könnyű
Kinek a kedvence ez a recept?
Recept tipusa:
Meleg levesek
Írta:Zlatnik Zsuzso
Hozzávalók:
40 dkg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 1 ek olaj, só, köménymag, 1 kk pirospaprika, 1 tojás, liszt
Elkészítés:
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon aranysárgára pirítjuk.

2. A pirospaprikával meghintjük, a szétnyomott fokhagymát meg a köménymagot hozzáadjuk, és egy kevés vízzel felengedjük.

3. A paradicsomot meg a kettévágott zöldpaprikát is belerakjuk, megsózzuk.

4. Lefedve addig pároljuk, amíg a hagyma szétfő.

5. Végül a zsírjára sütjük, és a megtisztított, kockákra vágott burgonyát is hozzáadjuk. 2-3 percig együtt pároljuk, majd 1,2 liter vízzel felengedjük, és lefedve puhára főzzük.

6. Amíg a leves készül, a tojásból csipetnyi sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, kemény, de rugalmas tésztát gyúrunk.

7. A kész, forrásban lévő levesbe csipkedjük, és ha megfőtt, máris tálalhatjuk.
Nehézség: Könnyű
Kinek a kedvence ez a recept?
Recept tipusa:
Meleg levesek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Babgulyás
Babgulyás

,a babot és a csülköt 1 éjszakán át áztatom,majd a csülköt és a lábszárt kockára vágom,a hagymából lecsóból készítek 1 pörkölt alapot,mibe bele teszem a lábszárt,majd a csülköt a z...

Elkészítési idő: 14+2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

A leveshez 1 db közepes fej vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés zsíron megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Domonkos
Gombaleves
Gombaleves

A vajat felolvasztjuk, megpároljuk benne a gombát és a petrezsleymet, majd addig pároljuik, míg el nem fő a leve. Ezután megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a zöldség alaplével....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raguleves tárkonyos galuskával
Raguleves tárkonyos galuskával

Hideg vízbe feltesszük főni a bárányhúst, amikor felforr a levesünk a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az egész hagymát,szárított vargányát. --- Megpucoljuk a zöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk