1 púpozott evőkanál sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál köménymag (őrölt)
150 g szalonna - császár (húsos)
150 g kolbász (füstölt)
1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
1 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
1000 ml víz
300 g zöldbab
150 g burgonya (megtisztított, hámozott)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
200 g tejföl (20%-os)
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd a zsíron elkezdjük dinsztelni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd addig pároljuk, amíg a hagyma meg nem puhul. Ez kb. 15 percet vesz igénybe.
A kolbászt és a szalonnát falatnyi darabokra vágjuk, majd a hagymához adjuk. Pár percig együtt pirítjuk.
Lehúzzuk az edényt a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, majd felöntjük egy kevés hideg vízzel.
Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és a kb. 3 cm-es darabokra vágott zöldbabot.
Alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a maradék vizet. Kb. 45 perc alatt az egészet készre főzzük.
Egy tálkában csomómentesre keverjük a lisztet a tejföllel, majd a kész levesből adunk hozzá. Alaposan összekeverjük, majd a levesbe öntjük. Még egyet forralunk rajta.
És már tálalhatjuk is a magyaros zöldbablevest. :)
Nagyon egyszerű elkészíteni,és nagyon finom! nem lehet elrontani.
A megtisztított burgonyát kockára vágjuk, bő vízben puhára főzzük. A kész burgonyát leszűrjük, majd vajjal, tejföllel, sóval és borssal ízesítve lágy állagúra törjük. Ezután megvár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűErősítik a levesek gyógyító hatását a jól megválasztott fűszerek. Igazoltan jótékony hatású a keringést serkentő bors és kurkuma, a gyulladáscsökkentő petrezselyem, a koleszterincs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy kevés pirospaprikát. Vigyázzunk, nehogy megégjen a paprika majd beletesszük a húsokat, átfor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 220C fokra (alul/felül üzemmódban). A karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük, a rózsákat pedig hosszant félbevágjuk. Egy uzsonnázótasakba tesszük, hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű