menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros zöldbableves


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 púpozott evőkanál sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál köménymag (őrölt)
150 g szalonna - császár (húsos)
150 g kolbász (füstölt)
1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
1 teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
1000 ml víz
300 g zöldbab
150 g burgonya (megtisztított, hámozott)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
200 g tejföl (20%-os)

Elkészítés:


A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd a zsíron elkezdjük dinsztelni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd addig pároljuk, amíg a hagyma meg nem puhul. Ez kb. 15 percet vesz igénybe.
A kolbászt és a szalonnát falatnyi darabokra vágjuk, majd a hagymához adjuk. Pár percig együtt pirítjuk.
Lehúzzuk az edényt a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, majd felöntjük egy kevés hideg vízzel.
Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és a kb. 3 cm-es darabokra vágott zöldbabot.
Alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a maradék vizet. Kb. 45 perc alatt az egészet készre főzzük.
Egy tálkában csomómentesre keverjük a lisztet a tejföllel, majd a kész levesből adunk hozzá. Alaposan összekeverjük, majd a levesbe öntjük. Még egyet forralunk rajta.
És már tálalhatjuk is a magyaros zöldbablevest. :)

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon egyszerű elkészíteni,és nagyon finom! nem lehet elrontani.

Magyaros zöldbableves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Krumpligombócos leves
Krumpligombócos leves

A megtisztított burgonyát kockára vágjuk, bő vízben puhára főzzük. A kész burgonyát leszűrjük, majd vajjal, tejföllel, sóval és borssal ízesítve lágy állagúra törjük. Ezután megvár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 csontleves
csontleves

Erősítik a levesek gyógyító hatását a jól megválasztott fűszerek. Igazoltan jótékony hatású a keringést serkentő bors és kurkuma, a gyulladáscsökkentő petrezselyem, a koleszterincs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Becsinált leves
Becsinált leves

A hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy kevés pirospaprikát. Vigyázzunk, nehogy megégjen a paprika majd beletesszük a húsokat, átfor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol krémleves by Annamária Nagy
Karfiol krémleves by Annamária Nagy

A sütőt előmelegítjük 220C fokra (alul/felül üzemmódban). A karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük, a rózsákat pedig hosszant félbevágjuk. Egy uzsonnázótasakba tesszük, hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk