menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós saláta


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb fej saláta 3 egész tojás 200 gr bacon (füstölt sonka) 3 szál újhagyma (vagy 1 fej vöröshagyma) sajt Só
1 kisebb fej saláta 3 egész tojás 200 gr bacon (füstölt sonka) 3 szál (vagy 1 fej vöröshagyma) sajt só újhagyma
1 kisebb fej 3 egész tojás 200 gr bacon (füstölt sonka) 3 szál újhagyma (vagy 1 fej vöröshagyma) sajt só saláta

Elkészítés:


A tojásokat jó keményre főzzük, a bacon szalonnát meg kipirítjuk kevés olajban, majd papír szalvétára helyezzük, hogy a fölösleges zsírt beszívja
A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük a vizet, majd darabokra tépdeljük tetszés szerint
Rátesszük a karikára vágott újhagymát a sonka szeleteke, a tojást és a legvégén lereszeljük sajttal

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a ropogós saláta könnyű és finom!

Ropogós saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bori
Vegán székelykáposzta
Vegán székelykáposzta

ELKÉSZÍTÉS A savanyított káposztát öblítsd át egy kicsit, majd kezd el pirítani az olívaolajon, közepes fokozaton. Szép lassan elfő a leve, és picit megpirulnak a szálak, akkor jó...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás rakott karfiol, sajtos öntettel
Sonkás rakott karfiol, sajtos öntettel

A karfiolt sós vízben megfőzzük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a megfőtt karfiol felét beletesszük, megszórjuk a zsemlemorzsával. A sonkát és a bacont felkockázzuk, belekeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Göngyölt párizsi
Göngyölt párizsi

A tűzálló tálat margarinnal kikenjük. A párizsi szeletekről a bőrt lehúzzuk, megkenjük paripürével, és mindegyikbe göngyölünk egy-egy ceruzavastagságú sajtdarabot. Megtűzzük, és tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslifelfújt
Virslifelfújt

A vajat felolvasztom, és megpirítom benne az egy evőkanálnyi lisztet, majd 3 dl vízzel felengedem, és folytonos keverés mellett forralom 10 percig. Sűrű, sodó szerű szószt kapunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk