Hozzávalók:
5 bögre liszt
1 bögre tej
1 tojás
1 kanál zsír
2,5 dkg élesztő
1 bögre víz
2 csapott evőkanál cukor
só
(egy bögre az 2,5 dl )
Langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és felfutatom. A tészta hozzávalóit összegyúrom. Meleg helyen kelesztem. Átgyúrom. Majd lángosnyi darabokat tépkedek, amit olajos kézzel lángos formára húzogatok. Forró olajban arany barnára sütöm.
3 gerezd fokhagymát összezúzok, olajjal összekeverem. A kisült lángosokat megkenem a fokhagymával, tejföllel, tetejére sajtot szórok
1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. a sót, az olvasztott vajat a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet összekeverjük, kidagasztjuk. (lehet kell pótolni a lisztet) két gombócot...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűKovász : Összekeverjük az élesztőt a meleg vízzel.. majd a lisztet ÉS EGY KANÁL ÉTOLAJAT keverem és habosra vagyis alaposan elkeverem ,. lezárt DOBOZBAN HAGYOM ÁLLNI 30 DE AKÁR EG...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a zsemlék belsejét. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű