Hozzávalók:
5 bögre liszt
1 bögre tej
1 tojás
1 kanál zsír
2,5 dkg élesztő
1 bögre víz
2 csapott evőkanál cukor
só
(egy bögre az 2,5 dl )
Langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és felfutatom. A tészta hozzávalóit összegyúrom. Meleg helyen kelesztem. Átgyúrom. Majd lángosnyi darabokat tépkedek, amit olajos kézzel lángos formára húzogatok. Forró olajban arany barnára sütöm.
3 gerezd fokhagymát összezúzok, olajjal összekeverem. A kisült lángosokat megkenem a fokhagymával, tejföllel, tetejére sajtot szórok
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk (én este össz...
Elkészítési idő:1., Ha fagyosan vesszük elő a leveles tésztát, akkor bontsuk ki és lisztezett deszkán hagyjuk kiolvadni a szabad levegőn. Ne legyen belül se fagyos. Az a jó, ha tapintásra olyan, m...
Elkészítési idő:a dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék... bele reszelem a fokhagyma.... alaposan kidagasztottam, a kelesztő...
Elkészítési idő:Dagaszt,kel 1/2 - 1 óra duplára. Oszt,gömbölyít,kézzel ellapít.Fentről középre hajt lenyomkod, lentről középre lenyomkod. Fent behajt tenyérélével lenyomkod.Újra behajt nyomkod....
Elkészítési idő: