Hozzávalók:
5 bögre liszt
1 bögre tej
1 tojás
1 kanál zsír
2,5 dkg élesztő
1 bögre víz
2 csapott evőkanál cukor
só
(egy bögre az 2,5 dl )
Langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és felfutatom. A tészta hozzávalóit összegyúrom. Meleg helyen kelesztem. Átgyúrom. Majd lángosnyi darabokat tépkedek, amit olajos kézzel lángos formára húzogatok. Forró olajban arany barnára sütöm.
3 gerezd fokhagymát összezúzok, olajjal összekeverem. A kisült lángosokat megkenem a fokhagymával, tejföllel, tetejére sajtot szórok
Gépben 20 percig dagasztatom, majd hagyom, hogy alaposan túlkeljen. Nyáron az üsttel együtt beteszem a hűtőbe 10-12 órára, ilyenkor hűvösebb időben maradhat a gépben egész éjszakár...
Elkészítési idő:Az élesztöt felfuttatjuk A kelesztő tálba beöntjük a lisztet, közepébe kis mélyedést formálva, hozzáadjuk az öreg tésztát, a felfuttatott élesztőt, sót, vizet, és dagasztjuk . Lá...
Elkészítési idő:Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és az élesztőport. Elkeverjük. Beleöntjük a vizet, és lazán összekeverjük a masszát, nem kell, hogy sima legyen. A tészta ekkor nyúlós é...
Elkészítési idő: 2,5 óraAz összetevőket alaposan összegyúrom és 20 percig hűtőben pihentetem, letakarva. Vékonyra nyújtom,az egyik felét nagyon vékonyan, de alaposan lekenem felvert tojással és ráhajtom...
Elkészítési idő: 1,5 óra