menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkini lepény recept


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 7 drb
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


210 g cukkini
3 csipet só
25 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 csipet bors - fekete (tört)
1 gerezd fokhagyma
35 g sajt - cheddar
A sütéshez
2 evőkanál olívaolaj
A tálaláshoz
tejföl (20%-os)

Elkészítés:


Lereszeljük a cukkinit egy tálba és megsózzuk, majd 10 percre félrerakjuk. A sótól levet fog engedni, amit 10 perc után leszűrünk/kinyomkodjuk kicsit a reszelt cukkinit.
A reszelt cukkinihez adjuk a lisztet, tojást, borsot, és hozzáreszeljük a fokhagymát, illetve a sajtot.
Összekeverjük a masszát és tenyérnyi korongokat formázunk belőle.
Olívaolajat melegítünk egy serpenyőben és kb 3-4 percig sütjük benne oldalanként a cukkinit.
Tejföllel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egészséges, nagyon finom, és 30 perc alatt bőven elkészíthető étel. Előételnek, köretnek, vagy akár hamburger betétnek is kiválóan beválhat! Nagyon finom, próbáld ki te is! ;)

 Cukkini lepény recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar nokedli
nokedli

A nokedlihez a tűzhelyre teszünk egy vízzel teli edényt, sót szórunk bele, majd nekiállunk összekeverni a tésztát amíg a víz felforr. A tojást egy tálba ütjük, beleöntjük a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiolfasírt
Karfiolfasírt

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és egy edénybe tesszük. Robotgéppel pépesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a tejszínt és j...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiolrizs
Karfiolrizs

A karfiolt megtisztítjuk és nyersen ledaráljuk, majd a zsiradékon megpirítjuk. Kiváló, egészséges és nagyon egyszerű köret.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hasselback burgonya
Hasselback burgonya

1. A sütőt 200 fokra melegítem elő, majd egy szép, szabályos zöldséget választok, alaposan megmosom, és nagyjából két milliméterenként bevagdosom – de csak annyira, hogy a zöldség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk