8 tojás,
8 ek. cukor,
1 vanília cukor,
8 ek. liszt,
2 ek. olaj,
2 ek. cukrozatlan kakaó,
1 l tej,
14 dkg búzadara,
20 dkg kókuszreszelék,
20 dkg, cukor,
1 vanília cukor,
25 dkg margarin,
A nyolc tojásból a szokásos módon kakaós piskótát sütünk, egy közepes méretű tepsit sütő papírral bélelünk és gázsütő közepes lángján tű próbáig sütjük. kb 17-19 perc sütőtől függően. Félre tesszük hűlni amíg a krémet elkészítjük.
Egy liter tejből és a tizennégy dkg búzadarából tejbegrízt készítünk. Csipet sóval és egy vaníliás cukorral, még melegen hozzá adjuk a 20 dkg, cukrot ezt is félre tesszük hűlni. Amikor meghűlt hozzá adjuk a kókuszreszeléket és az előzőleg habosra kevert margarint.
Mikor mindennel kész vagyunk a kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk és a grízes, kókuszos krém felével megtöltjük. Rátesszük a másik lapot és a maradék krémet rá simítjuk.
A két dkg csokoládét megolvasztjuk egy kis zacskóba öntjük a zacskó hegyét levágjuk és ezzel az olvasztott csokival megírjuk a fehér krém tetejét.
1. Készítsd el az alapot: Egy lábasban olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a zabpelyhet és a mézet. Keverd jól össze, amíg minden egyenletesen eloszlik. 2. Formázd meg az alapot:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű45 dkg lisztet 1 csomag margarinnal 1 citrom héjával 2 dkg élesztővel 4 tojás sárgájával összegyúrunk. 5 részre osztjuk és kés-vékonyra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral, a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávaló mehet a tálba, robotgéppel összekeverjük simára és utána a kivajazott tepsibe (én kerámia tálban sütöttem) öntjük. 160-180 fokon tűpróbáig sütjük. Nálam ez kb 30 p...
Elkészítési idő: 5-10 perc+sütés Nehézség: KönnyűEgy edénybe mértem a vajat, az eritritet, az étcsokit és a kókusztejszínt, majd alacsony lángon az egészet felolvasztottam. Egy másik edényben összekevertem a tojást a barna rizsli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű