Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács-Kertész Jutka


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg rama margarin, 30 dkg porcukor, 3 db tojás, 25 dkg méz, 1 kg liszt, 3 kávéskanál szódabikarbóna a lisztbe, 1 csomag Kotányi mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:


A mézet a fűszerkeverékkel felforraljuk, levesszük a tűzről és beletesszük a rámát, simára keverjük, majd hagyjuk kihűlni!
A cukrot az egész tojásokkal habosra kikeverjük és a kihűlt mézes masszával összedolgozzuk,majd a lisztet belekeverjük! Egy éjszakára pihenni hagyjuk hűvös helyen.
Másnap 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk és formázzuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha matt tetejű mézeskalácsot szeretnénk, akkor nem kell megkenni a tetejét sütés előtt; ha fényes tetejűt szeretnénk, akkor tojás fehérjével kell megkenni!
Íróka /fehér máz díszítéshez/:1 tojás fehérjét 12 dkg porcukorral gőz fölött habosra keverünk, egy nylonzacskó sarkát picit levágjuk és a habot beletöltjük!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas csiga
Fahéjas csiga

A meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt és megszórjuk 1 evőkanál cukorral, hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk némi lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
Könnyű Linzer tészta
Könnyű Linzer tészta

A margarint kikeverjük a porcukorral,hozzáadjuk a tojást,vaníliás cukrot,tejfölt.Továbbá hozzáadjuk a lisztel elkevert sütőport. Könnyen nyújtható tésztát kell,hogy kapjunk. Ezt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Gyümölcsös - Bundás alma - OK
Gyümölcsös - Bundás alma - OK

1. 6-8 darab szebb téli almát gondosan meghámozunk, keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és közepükből kis késsel a csutkát kiemeljük. 2. Így gondos munkával szép koszorú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Fekete-erdő torta
Fekete-erdő torta

1. Tördeljük szét, majd olvasszuk meg a csokoládét egy edényben, gőz fölött. Mikor már egyenletesen sima krémmé olvadt, levehetjük az edényt a tűzről. 2. Tegyük a vajat egy tálba,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk