Családireceptkönyv.hu

Kínai pirított tészta – Keleties ízvilág percek alat


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kevés vaj a pároláshoz
30 dkg mirelit vagy friss zöldségkeverék
2 nagy fej hagyma
kevés fehérbors,
vegeta,
őrölt kömény,
szerecsendió,
majoranna,
3-4 ek. szójaszósz
50 dkg spagetti tészta
2 tojás

Elkészítés:


A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem.
A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, és a fűszerekkel ízesítem. Az egészet összepárolom, hogy a zöldségek puhák, és egy kicsit pirultak legyenek.
Amikor ez kész, hozzáadom a hideg tésztát, meglocsolom 3-4 evőkanál szójaszósszal, és pirítás közben összekeverem. Végül belekeverem a 2 tojást, amit előzőleg villával felvertem.
Gombával vagy répa-borsó-bab-kukorica tartalmú zöldségkeverékkel kapjuk a leginkább intenzív és keleties ízvilágot.

Kínai pirított tészta – Keleties ízvilág percek alat

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott palacsinta sonkával, camemberttel, tojással
Rakott palacsinta sonkával, camemberttel, tojással

Főzzük meg a tojásokat. A tésztához a tojást kézi habverővel összekeverjük, a liszt felével csomómentesre keverjük, majd a vizet és a tej felét keverjük bele, aztán a maradék lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SERPENYŐS PIZZA
SERPENYŐS PIZZA

A kézmeleg vízbe morzsoljátok bele az élesztőt és nyomjatok hozzá egy evőkanál cukrot. Az egészet keverjétek jól össze, hogy a cukor feloldódjon, majd rakjátok félre 6-7 percre. En...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Syle
Lángos
Lángos

Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk