8 db közepes burgonya
1 db kisebb cukkini
olívaolaj
paradicsom, zöldhagyma
1 -1 ág rozmaring és bazsalikom
barbecue fűszerkeverék
durva tengeri só
Sütőt előmelegítem 200 fokra.
Burgikat megtisztítom és egy éles késsel sűrűn beirdalom kb a feléig, vigyázva, ne vágjam át teljesen sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom , majd karikákra vágott cukkinit csúsztatok közéjük. Paradicsomot, zöld hagymát negyedelve helyezek rájuk.
Az egészet meglocsolom ízlés szerint olíva olajjal és a fűszerkeverékkel. Bazsalikom és rozmaring levélkéket tépdelek rá. Durva szemű tengeri sóval sózom.
Sütőben középső rácson fólia takarás nélkül, aranybarnára sütöm. Köretként tálalom, vagy akár vegetáriánusoknak önálló ételként is kiváló egy idény salátával szervírozva.
Jó étvágyat!
A hagymát egy pár csepp olajon párolni kezdjük (inkább rázogassuk, mint olajozzuk!), majd rádobáljuk a szeletelt hámozott paradicsomot és egykiss é összeforgatjuk. Szójaszószt, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a szezámmag kivételével összekevertem, és hagytam állni kb. 30 percig. Ekkor púpos evőkanálnyi adagokból vizes kézzel golyókat formáztam, szezámmagba forgattam, és k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMegmossuk a répákat, majd meghámozzuk. A fokhagymákat is megpucoljuk. Ezután a répákat feldaraboljuk. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul-felül sütés), majd a tepsiben el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű