Laktató leveske, nagyon sűrű és finom! Érdemes kipróbálni, ha a megszokott leveseket már meguntad.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
1 kisebb hagyma
2 nagy sárgarépa
1 kisebb zellergumó
1 csomag levestészta
friss petrezselyemzöld
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
olaj
A hagymát és a répát megtisztítjuk és apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. A húst felszeleteljük és hozzáadjuk, 2-3 percig pirítjuk és felöntjük vízzel. Nem kell túl sok vizet hozzáadni, a leves akkor jó ha sűrű. A zellert is meghámozzuk és felkockázzuk, hozzáadjuk, majd fűszerezzük és hagyjuk főni. Mikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a levestésztát és a tárkonyt. Készre főzzük és forrón tálaljuk.
1. A zsiradékot megforrósítjuk és a széttört lebbencstésztát zsemleszínűre pirítjuk. 2. Közben hozzáadjuk a reszelt hagymát, paprikával megszórjuk és kétszer annyi ví...
Elkészítési idő: 15-30 percA csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a fel...
Elkészítési idő:A babot átválogatjuk, hideg vízben alaposan megmossuk, 12 órán keresztül hideg vízben beáztatjuk majd 1 órán keresztül lefedett edényben főzzük. Az olajat beleöntjük egy jó nagy...
Elkészítési idő: 1.5 óra