Laktató leveske, nagyon sűrű és finom! Érdemes kipróbálni, ha a megszokott leveseket már meguntad.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
1 kisebb hagyma
2 nagy sárgarépa
1 kisebb zellergumó
1 csomag levestészta
friss petrezselyemzöld
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
olaj
A hagymát és a répát megtisztítjuk és apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. A húst felszeleteljük és hozzáadjuk, 2-3 percig pirítjuk és felöntjük vízzel. Nem kell túl sok vizet hozzáadni, a leves akkor jó ha sűrű. A zellert is meghámozzuk és felkockázzuk, hozzáadjuk, majd fűszerezzük és hagyjuk főni. Mikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a levestésztát és a tárkonyt. Készre főzzük és forrón tálaljuk.
1. A szárazbabot jól megmossuk, és a főzés előtti este vízbe áztatjuk másnap reggelig. 2. A csülköt ajánlatos már ugyancsak előző este megfőzni, mert nem csak a húst használjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon dinsztelni kezdjük. Amikor üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemell filét és fehéredésig pirítjuk. A z...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítom, megmosom, majd szeletekre vágom. A petrezselyem zöldjével is hasonlóan járok el, de azt apróra vágom. Közben fazékban a vajat lassú tűzön megolvasztom, és me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A brokkolit felteszem főni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és hozzáadom a húsleves kockát. Én általában tyúkhús leves kockát szoktam használni. 2. Ha puha a brokkoli, botmi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű