4o dkg darált kekszet, 15 dkg olvasztott margarint, 10 dkg cukorral, 7 dkg reszelt tejcsokoládéval jól eldolgoztam.
Ez volt az alap., amit belesimítottam egy kb 4o-x4o-es peremes sütőformába.
Fél kg meggyet /fagyasztott/ saját levében 15 dkg porcukorral jól megfőztem, majd 2 csomag vaníliás pudingot 2 dl vízben elkevertem,
4o dkg darált kekszet, 15 dkg olvasztott margarint, 10 dkg cukorral, 7 dkg reszelt tejcsokoládéval jól eldolgoztam.
Ez volt az alap., amit belesimítottam egy kb 4o-x4o-es peremes sütőformába.
Fél kg meggyet /fagyasztott/ saját levében 15 dkg porcukorral jól megfőztem, majd 2 csomag vaníliás pudingot 2 dl vízben elkevertem, és hozzáfőztem a meggyhez, így egy lekvár állagú sűrítményt kaptam,. Tettem bele l cs. vaníliás cukrot és hagytam kihűlni.Majd rákentem a kekszalapra. Erre raktam babapiskótát, melyet egyenként lekentem kenőtollal, amit rumba mártottam. 2 cs vaníliás pudingot megfőztem 2 dl tejben jó keményre, majd összevegyítettem 15 dkg cukorral kikavart 15 dk margarinnal. Természetesen kihűlve. Majd ezt a krémet rátettem a babapiskóta tetejére, 2 dl hullala tejszínt felvertem kemény habbá 1 cs. fix-el. Ezt a habot a krém tetejére kentem. Egy kis darált kekszből, kis margarinnal és egy kis meggyaromával színezve meggyeket formáltam. A kis meggyek alá valódi meggyfa levelet raktam . Díszítettem még egy kis cukorgyönggyel a meggyeket. A tálcát leszórtam kókusz reszelékkel, úgy helyeztem rá a süteménykockákat, és elszórtan meggylevélkéket és pici meggy golyókat. Ez a nem sütéssel készített sütemény a sütiversenyen második helyezést ért el, egy teflon sütőtepsi és egy oklevél volt az elismerés.
A cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan beleforg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaót, olajat és tovább keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd a to...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVerd habosra a cukrot a tojással. Fokozatosan adagod hozzá a mascarponét, majd a tejszínt. Akkor jó, ha a hab kemény. Keverd a kávéba az amaretto likőrt, és mártogasd bele a babapi...
Elkészítési idő: 260 perc Nehézség: Könnyű