4o dkg darált kekszet, 15 dkg olvasztott margarint, 10 dkg cukorral, 7 dkg reszelt tejcsokoládéval jól eldolgoztam.
Ez volt az alap., amit belesimítottam egy kb 4o-x4o-es peremes sütőformába.
Fél kg meggyet /fagyasztott/ saját levében 15 dkg porcukorral jól megfőztem, majd 2 csomag vaníliás pudingot 2 dl vízben elkevertem,
4o dkg darált kekszet, 15 dkg olvasztott margarint, 10 dkg cukorral, 7 dkg reszelt tejcsokoládéval jól eldolgoztam.
Ez volt az alap., amit belesimítottam egy kb 4o-x4o-es peremes sütőformába.
Fél kg meggyet /fagyasztott/ saját levében 15 dkg porcukorral jól megfőztem, majd 2 csomag vaníliás pudingot 2 dl vízben elkevertem, és hozzáfőztem a meggyhez, így egy lekvár állagú sűrítményt kaptam,. Tettem bele l cs. vaníliás cukrot és hagytam kihűlni.Majd rákentem a kekszalapra. Erre raktam babapiskótát, melyet egyenként lekentem kenőtollal, amit rumba mártottam. 2 cs vaníliás pudingot megfőztem 2 dl tejben jó keményre, majd összevegyítettem 15 dkg cukorral kikavart 15 dk margarinnal. Természetesen kihűlve. Majd ezt a krémet rátettem a babapiskóta tetejére, 2 dl hullala tejszínt felvertem kemény habbá 1 cs. fix-el. Ezt a habot a krém tetejére kentem. Egy kis darált kekszből, kis margarinnal és egy kis meggyaromával színezve meggyeket formáltam. A kis meggyek alá valódi meggyfa levelet raktam . Díszítettem még egy kis cukorgyönggyel a meggyeket. A tálcát leszórtam kókusz reszelékkel, úgy helyeztem rá a süteménykockákat, és elszórtan meggylevélkéket és pici meggy golyókat. Ez a nem sütéssel készített sütemény a sütiversenyen második helyezést ért el, egy teflon sütőtepsi és egy oklevél volt az elismerés.
Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk. Belekeverjük a sót, a cukrot és a kockára vágott vajat. Amikor már morzsásra kevertük, akkor hozzáadjuk a 80 ml tejet és simára dolgo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk,és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.Duplájára kelesztjük,majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.Szaggatjuk,megkenjük tojással és megszórjuk sajttal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a sóval elkeverjük, összemorzsoljuk a vajjal, majd beleütjük a két tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt és a reszelt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókból gyúrt tésztát készítünk. Fél órát pihentetjük. Ezalatt meghámozzuk és kis kockára vágjuk az almát. A tészta 2/3-át formába simítjuk és az oldalán is felhúzzuk. Majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű