Első tészta
15 dkg Rama
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
7dkg rétes liszt
1 kávéskanál sütőpor
4 tojásfehérje
Második réteg
15 dkg porcukor
4 tojássárgája
Krém
7dkg Rama
5 dkg porcukor
7dkg darált dió
1 vaníliás pudinpor
3 dl tej
Tetejére :
7 dkg darált dió
1 vaníliás cukor
A Ramát és a porcukrot habosra keverni.
Hozzáadni a darált diót és a sütőporos lisztet, végül a keményre vert tojáshabot.
Közepes tepsiben (20× 30 cm)kb.10 percig sütni.
Második réteghez: a tojássárgákat a porcukorral habosra keverni, majd a tésztára kenni.
Forró sütőben még 10 percig sütni,vagyis addig,hogy megszilárduljon a sárga krém.
Tepsiben hagyni kihűlni.
A krém készítése:
A pudingport a tejjel cukorral felfőzzük,még melegen a diót bele keverjük.
Miután kihűlt a kihabosított margarinnal krémesre keverjük.
A kihűlt tésztára kenjük és vaníliás cukorral elkevert dióval megszórjuk.
Hosszúkás szeletekre vágjuk
25 dkg lisztet egy dagasztótálba szitálunk, hozzáadjuk a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és adunk hozzá egy evőkanál cukrot. Csomómentesre keverjük, majd lefedjük, és hagyjuk pi...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz alaphoz a datolyát áztasd be a forró vízbe, majd turmixold le. Add hozzá a többi hozzávalót és keverd el. Egy kb 25x25 cm magasfalú tepsibe nyomkodd be a masszát, nedves kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 pudingot megfőzzük a tasakon lévő utasítás szerint, majd elfelezzük. Egyik feléhez hozzáadjuk a tejes csokit, amit előtte gőz fölött megolvasztottunk, a másik felét pedig az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű