menu

Családireceptkönyv.hu

Dobálós uborka vödörbe


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg só

2 kg cukor

1 l 20 % ecet

13 mokkás kanál borkén

1 cs nátriubenzonát

1 cs. koriander

1 cs fekete bors (szemes)

1 cs babérlevél

1 cs. mustármag

1 nagy csokor kapor

EZ A MENNYISÉG 30L-HEZ VALÓ ÉN FELEZTEM 15 L VÖDÖRBE HOZZÁVALÓKAT

Elkészítés:


Elkészítése:

Mivel 15 l vödöbe tettem a levet így a hozzávalókat megfeleztem mindenből fél adagot tettem nem meleg ( HIDEG VÍZ KELL HOZZÁ )

7.l víz, 20 dkg só, 1 kg cukor, fél liter 20 % ecet ,7 mokkás kanál borkén ,fél cs.nátriubenzonát,( ami 7,5 g ) fél . cs.mustármag, fél cs. koriander, fél cs.fekete bors, 1 cs babérlevél 1 nagy csokor kapor

Először elkészítem a vödörbe a vízet hozzávaló füszerekkel, a cukorral, és már dobálhatom bele az uborkát.

Eddig mindig üvegbe raktam el ami sok munkával járt.Most csak annyi a dolgom leszedem ,megmosom alaposan, és bedobom a vödörbe, és mindennap egyszer megkavarom Ezt addig csinálom míg a vödör megtelik,kavarni már nem kell, bár mikor lehet kivenni belőle nem romlik el,és nagyon finom csemegés, ropogós benne az uborka!

Többen kérdezték kell e rá tető IGEN KELL TETŐ RÁ!!

Dobálós uborka vödörbe

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kiss Erika
Savanyított káposzta Eta módra:)
Savanyított káposzta Eta módra:)

A káposztáról leszedem a felső leveleket és legyalulom. Ha töltött káposztát akarok csinálni a káposzta közepét kivágom / mi torzsának hívjuk/ és akkora fazékba hogy bele férjen a...

Elkészítési idő: kb.3 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Egyszerű káposztasaláta
Egyszerű káposztasaláta

A káposzta külső leveleit leszedtem, megmostam, majd félbe vágtam. Az eredeti német V-gyalu (nemesacél pengékkel) segítségével vékonyra gyalultam. A vöröshagymát félbevágtam, kiv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Nyári savanyuság télire – Csalamádé
Nyári savanyuság télire – Csalamádé

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sárika
Kovászos káposzta
Kovászos káposzta

Az üveg aljára kapor, arra gyalult káposzta, és belevágva kb. 6 gerezd fokhagyma. Forró sós vizet öntök rá. Tetejére kaprot és kenyeret teszek. FONTOS, hogy a kenyeret egy nap utá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk