40 dkg só
2 kg cukor
1 l 20 % ecet
13 mokkás kanál borkén
1 cs nátriubenzonát
1 cs. koriander
1 cs fekete bors (szemes)
1 cs babérlevél
1 cs. mustármag
1 nagy csokor kapor
EZ A MENNYISÉG 30L-HEZ VALÓ ÉN FELEZTEM 15 L VÖDÖRBE HOZZÁVALÓKAT
Elkészítése:
Mivel 15 l vödöbe tettem a levet így a hozzávalókat megfeleztem mindenből fél adagot tettem nem meleg ( HIDEG VÍZ KELL HOZZÁ )
7.l víz, 20 dkg só, 1 kg cukor, fél liter 20 % ecet ,7 mokkás kanál borkén ,fél cs.nátriubenzonát,( ami 7,5 g ) fél . cs.mustármag, fél cs. koriander, fél cs.fekete bors, 1 cs babérlevél 1 nagy csokor kapor
Először elkészítem a vödörbe a vízet hozzávaló füszerekkel, a cukorral, és már dobálhatom bele az uborkát.
Eddig mindig üvegbe raktam el ami sok munkával járt.Most csak annyi a dolgom leszedem ,megmosom alaposan, és bedobom a vödörbe, és mindennap egyszer megkavarom Ezt addig csinálom míg a vödör megtelik,kavarni már nem kell, bár mikor lehet kivenni belőle nem romlik el,és nagyon finom csemegés, ropogós benne az uborka!
Többen kérdezték kell e rá tető IGEN KELL TETŐ RÁ!!
A megtisztított uborkát beüvegezzük és forróvízben addig dunsztoljuk amíg a színe megváltozik.Akkor a tüzet lezárjuk és ha kihült akkor vesszük csak ki a meleg vízből.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket felszeletelni csíkokra. Beletenni pár szem fekete borsot, 3 dl 10%-os ecet, 2,5 dkg só, 30 dkg cukor. Fél kk. tartósító. 1 napig kevergetni, majd üvegbe tölteni és lezárni í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden zöldség folyamatosan belerakható. Hagyma apró egészbe,uborka,zöld paradicsom,karfiol rózsákra szedve,sárgarépa szeletelve,almapaprika
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű