A hozzávalók : 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 7 evőkanál hideg víz , 1 evőkanál ecet. Összegyúrjuk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap késpenge vékonyságúra nyújtjuk, megkenjük tojással, a tetejét megszórjuk sóval, és ezen kívül még reszelt sajttal,/köménymaggal, szezámmaggal...Majd kb 2*2-es kis négyzetekre vágjuk és megsütjük.Jó étvágyat
A hozzávalók : 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 7 evőkanál hideg víz , 1 evőkanál ecet. Összegyúrjuk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap késpenge vékonyságúra nyújtjuk, megkenjük tojással, a tetejét megszórjuk sóval, és ezen kívül még reszelt sajttal,/köménymaggal, szezámmaggal...Majd kb 2*2-es kis négyzetekre vágjuk és megsütjük.Jó étvágyat
A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kih...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeselkészítés Előző este a pelyhet, a magokat és az aszalt gyümölcsöt kb. 1 dl vízbe beáztatjuk. Reggel hozzákeverjük a citromlét, a mákot és a mézet, valamint az idénygyümölcsöt....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és egy löttyintésnyi tejjel alaposan elkeverjük.(Előzőleg a sárgájákat a cukorral kissé habosítsuk ki.) A maradék tejet a vanília magja...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a lisztet a sütőport és a kakaót. 3. A tésztát 25 percig sütjük 180 fokon. 4. Ezalatt kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű