menu

Családireceptkönyv.hu

Habos diós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
4 db tojás sárgája
10 dkg RAMA
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 sütőpor
1 dl tej

Habhoz:
4 db tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió (vagy 15 dkg mák, v agy 15 dkg kókusz)

Elkészítés:


A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk.
Ezután a tojások felvert kemény habjához hozzáadjuk a darált diót és a cukrot.
Ezt a tölteléket rásimítjuk a sárga tésztára.
200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

 Habos diós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
ZSERBÓ (Édesanyám receptje)
ZSERBÓ (Édesanyám receptje)

35 dkg lisztet 20 dkg vajjal (v. margarinnal) elmorzsolunk, hozzáadunk 1 dkg – kevés tejben felfuttatott élesztőt, 1 kk szódabikarbónát, 1 ek cukrot, 1 cs vaníliát, 1 egész tojást...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Capuccino szelet
Capuccino szelet

A 6 tojás sárgákat, 6 evőkanál porcukorral habosra keverjük. Adunk hozzá 5 evőkanál lisztet, 1/2 csomag sütőport, 1 evőkanál kakaót és a 6 tojás habját. Krém: 1 csomag rámát,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Gesztenyepüré házilag
Gesztenyepüré házilag

Főzzük meg a gesztenyéket kétszer annyi térfogatú vízben, mint maga a gesztenye. Ha kihűlt, kés segítségével távolítsuk el a külső héját. Szedjük le a barna belső hártyákat is a ge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres kocka
Epres kocka

Elkészítése A piskótához 3 tojást tálba ütünk, teszünk hozzá 15 dkg porcukrot, és habos­ra keverjük. Ezután adunk hozzá 14 dkg puha marga­rint vagy 1 dl olajat, 15 dkg lisztet f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk