Tésztához:
4 db tojás sárgája
10 dkg RAMA
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 sütőpor
1 dl tej
Habhoz:
4 db tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió (vagy 15 dkg mák, v agy 15 dkg kókusz)
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk.
Ezután a tojások felvert kemény habjához hozzáadjuk a darált diót és a cukrot.
Ezt a tölteléket rásimítjuk a sárga tésztára.
200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
35 dkg lisztet 20 dkg vajjal (v. margarinnal) elmorzsolunk, hozzáadunk 1 dkg – kevés tejben felfuttatott élesztőt, 1 kk szódabikarbónát, 1 ek cukrot, 1 cs vaníliát, 1 egész tojást...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA 6 tojás sárgákat, 6 evőkanál porcukorral habosra keverjük. Adunk hozzá 5 evőkanál lisztet, 1/2 csomag sütőport, 1 evőkanál kakaót és a 6 tojás habját. Krém: 1 csomag rámát,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézFőzzük meg a gesztenyéket kétszer annyi térfogatú vízben, mint maga a gesztenye. Ha kihűlt, kés segítségével távolítsuk el a külső héját. Szedjük le a barna belső hártyákat is a ge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése A piskótához 3 tojást tálba ütünk, teszünk hozzá 15 dkg porcukrot, és habosra keverjük. Ezután adunk hozzá 14 dkg puha margarint vagy 1 dl olajat, 15 dkg lisztet f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű