Tésztához:
4 db tojás sárgája
10 dkg RAMA
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 sütőpor
1 dl tej
Habhoz:
4 db tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió (vagy 15 dkg mák, v agy 15 dkg kókusz)
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk.
Ezután a tojások felvert kemény habjához hozzáadjuk a darált diót és a cukrot.
Ezt a tölteléket rásimítjuk a sárga tésztára.
200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Elkészítése: A tojást a porcukorral simára keverjük, majd az olvasztott, langyos vajjal tovább dolgozzuk. Az apróra vágott csokit, a mogyorót, vagy diót és az aszalt gyümölcsöt me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed arányban. A nagyobbik részt egy kivajazott, kilisztezett, 27*37 cm-es tepsibe nyomkodjuk egyenletesen. A tölte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, a szódaport és a zsíradékot, majd ezekkel eldörzsöljük. Beleöntjük a citromlét, a tojást és összeállítjuk a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt és két ek. lisztet, azaz kovászt készítettem. A tetejét is megliszteztem, majd hagytam 15-20 percig állni, míg szépen megemelked...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű