Tésztához:
4 db tojás sárgája
10 dkg RAMA
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 sütőpor
1 dl tej
Habhoz:
4 db tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió (vagy 15 dkg mák, v agy 15 dkg kókusz)
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk.
Ezután a tojások felvert kemény habjához hozzáadjuk a darált diót és a cukrot.
Ezt a tölteléket rásimítjuk a sárga tésztára.
200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
1. Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. A sütőt elő kell melegíteni 180 C fokra és a sütőrácsot az alsó harmadba helyezni. 2. Egy normál méretű gyümölcskenyér-formát sütőpap...
Elkészítési idő:A tojásokat szétválasztom, a sárgájához hozzáteszem a cukrot és habverővel jól kikeverem. A fehérjéhez hozzáadom a sót és azt is kemény habbá verem. Egy jénai tetejébe öntök egy pá...
Elkészítési idő:A hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy a csokoládé darabkákat nem tesszük a tésztába csak a golyók tetejére nyomkodjuk . A tésztából diónyi nagyságú gombócokat formálunk, sütő...
Elkészítési idő: