menu

Családireceptkönyv.hu

halászlé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 6-8 főre
2-3 kg-os ponty
3 db vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db paprika
1 db nagyobb fehérrépa
1 db nagyobb sárgarépa
1 db babérlevél
4 db tojás
1 evőkanál só
5-6 szem bors
2 evőkanál őrölt pirospaprika
3 dl tejföl
10 dkg liszt
Ecet, az ízesítéshez

Elkészítés:


A halat kifilézzük, majd a filéket beirdaljuk, megsózzuk és hideg helyen állni hagyjuk.
A hal maradékot 2-3 liter hideg vízbe, bográcsba helyezzük. Hozzátesszük a megtisztított, feldarabolt hagymát, paprikát, paradicsomot, a répákat, a babérlevelet és a borsot. Aki szereti, tehet bele csípős paprikát is.
Alágyújtunk és közepesen erős lángon, forrástól számítva 1 órán át főzzük. Közben a lisztből, egy tojásból és sóból csipetkét készítünk. Lisztezett kézzel, apró darabokat csipkedünk a keményre gyúrt tésztát.
Amikor jól megfőttek a bográcsban lévő alapanyagok, akkor a levet leszűrjük és visszaöntjük a bográcsba.
Forrás után, sózzuk, pirospaprikázzuk, beletesszük a halfiléket.
Közben 3 tojás sárgáját beletesszük a tejfölbe és hő kiegyenlítést alkalmazva simára keverjük.
A csipetkét hozzáadjuk a bográcsban forró léhez és pár perc alatt, puhára főzzük. Majd hozzákeverjük a tejfölös habarást, amivel még 10 percet forraljuk.
Ízlés szerint, ecetet adhatunk hozzá.
Friss kenyérrel tálaljuk.

halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lepényhal, rácosan
Lepényhal, rácosan

Ahogy készült: Héjában főztem meg a krumplit,majd felkarikáztam a jénaiba A halszeleteket elősütöttem olajon,betekertem bacon szalonnába és rárakosgattam a krumplira A szokásos...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Melyik halnak van a legkevésbé halíze?
Melyik halnak van a legkevésbé halíze?

Sok múlik az elkészítés módján Az étel jellegétől függően fűszerezhetünk fokhagymával, édesköménnyel, kakukkfűvel, bazsalikommal, zsályával, rozmaringgal, levendulával, tár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalkrém
Tonhalkrém

A tonhalat lecsöpögtetem, egy tálba teszem, és villával összetöröm. Meglocsolom citromlével, sózom, borsozom. A hagymát nagyon apróra vágom, és a halhoz keverem. Hozzáadom az apr...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
HALÁSZLÉ *
HALÁSZLÉ *

Az apró halakat és 3 fej kockára vágott vöröshagymát 3 liter bő sós vízben lassú tűzön puhára főzöm. Kiveszem a halakat, és ha lehet, kézzel kiveszem a szálkákat. A levet másik lá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk