Családireceptkönyv.hu

halászlé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 6-8 főre
2-3 kg-os ponty
3 db vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db paprika
1 db nagyobb fehérrépa
1 db nagyobb sárgarépa
1 db babérlevél
4 db tojás
1 evőkanál só
5-6 szem bors
2 evőkanál őrölt pirospaprika
3 dl tejföl
10 dkg liszt
Ecet, az ízesítéshez

Elkészítés:


A halat kifilézzük, majd a filéket beirdaljuk, megsózzuk és hideg helyen állni hagyjuk.
A hal maradékot 2-3 liter hideg vízbe, bográcsba helyezzük. Hozzátesszük a megtisztított, feldarabolt hagymát, paprikát, paradicsomot, a répákat, a babérlevelet és a borsot. Aki szereti, tehet bele csípős paprikát is.
Alágyújtunk és közepesen erős lángon, forrástól számítva 1 órán át főzzük. Közben a lisztből, egy tojásból és sóból csipetkét készítünk. Lisztezett kézzel, apró darabokat csipkedünk a keményre gyúrt tésztát.
Amikor jól megfőttek a bográcsban lévő alapanyagok, akkor a levet leszűrjük és visszaöntjük a bográcsba.
Forrás után, sózzuk, pirospaprikázzuk, beletesszük a halfiléket.
Közben 3 tojás sárgáját beletesszük a tejfölbe és hő kiegyenlítést alkalmazva simára keverjük.
A csipetkét hozzáadjuk a bográcsban forró léhez és pár perc alatt, puhára főzzük. Majd hozzákeverjük a tejfölös habarást, amivel még 10 percet forraljuk.
Ízlés szerint, ecetet adhatunk hozzá.
Friss kenyérrel tálaljuk.

halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lecsós ponty
Lecsós ponty

1. A pontyfilét lebőrözzük, 4 egyforma szeletre vágjuk, kb. 1 kiskanál sóval behintjük. A lisztet a fele pirospaprikával meg a borssal fűszerezzük. A halat beleforgatjuk, majd serp...

Elkészítési idő: 55 min
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Marokkoi csipős hal(sütőm titka)
Marokkoi csipős hal(sütőm titka)

Egy fel hagymat 5 ek olivaolajon megfonnyasztunk,hozzaadunk 6-7 cikk fokhgaymat, 1 kaliforniai paprikat csikokra vagva. Par percig egyutt dinszteljuk, majd hozzaadunk 3 kockara vag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Halgombóc-leves
Halgombóc-leves

A halfejeket a negyedekbe vágott vöröshagymával, borssal és babérlevéllel kb. 1,6-1,8 L vízben feltesszük főni. Kb. egy óra múlva átszűrjük a levest. A tiszta hal alap lébe elsőnek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hekk
Hekk

A halat felengedem, megpucolom, megmosom. Jénaiba teszem (én feldaraboltam, hogy elférjenek), ráöntöm a tejet és beleteszem a feldarabolt fokhagymát. Éjjel pihentetem a tejben,...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk