Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

halászlé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 6-8 főre
2-3 kg-os ponty
3 db vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db paprika
1 db nagyobb fehérrépa
1 db nagyobb sárgarépa
1 db babérlevél
4 db tojás
1 evőkanál só
5-6 szem bors
2 evőkanál őrölt pirospaprika
3 dl tejföl
10 dkg liszt
Ecet, az ízesítéshez

Elkészítés:


A halat kifilézzük, majd a filéket beirdaljuk, megsózzuk és hideg helyen állni hagyjuk.
A hal maradékot 2-3 liter hideg vízbe, bográcsba helyezzük. Hozzátesszük a megtisztított, feldarabolt hagymát, paprikát, paradicsomot, a répákat, a babérlevelet és a borsot. Aki szereti, tehet bele csípős paprikát is.
Alágyújtunk és közepesen erős lángon, forrástól számítva 1 órán át főzzük. Közben a lisztből, egy tojásból és sóból csipetkét készítünk. Lisztezett kézzel, apró darabokat csipkedünk a keményre gyúrt tésztát.
Amikor jól megfőttek a bográcsban lévő alapanyagok, akkor a levet leszűrjük és visszaöntjük a bográcsba.
Forrás után, sózzuk, pirospaprikázzuk, beletesszük a halfiléket.
Közben 3 tojás sárgáját beletesszük a tejfölbe és hő kiegyenlítést alkalmazva simára keverjük.
A csipetkét hozzáadjuk a bográcsban forró léhez és pár perc alatt, puhára főzzük. Majd hozzákeverjük a tejfölös habarást, amivel még 10 percet forraljuk.
Ízlés szerint, ecetet adhatunk hozzá.
Friss kenyérrel tálaljuk.

halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Grillezett lazac citromos – bazsalikomos vajjal
Grillezett lazac citromos – bazsalikomos vajjal

1. Melegítsük elő a grillt 5 percig. 2. Dörzsöljük be a lazacfilék mindkét oldalát paprikával és cukorral. Grillezzük 5 percig, amíg a hal átsül és omlós lesz. 3. Egy tálkában ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lazac finn módra rukkolasalátával
Lazac finn módra rukkolasalátával

Lazac: 1. Egy tűzálló tálat enyhén beolajozunk, majd a lazacot bőrével lefele ráhelyezzük. 2. A lazacot sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a citromborssal, és lelocsoljuk a frisse...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös pisztráng
Tejfölös pisztráng

Sózzuk, borsozzuk be a megtisztított pisztrángot, rakjuk kivajazott tűzálló tálba, szórjunk rá majoránnát, és közepes sütőben süssük 20-25 percig. Keverjük össze a tejfölt a tejszí...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejfölös tonhal
Tejfölös tonhal

A halszeleteket megsózzuk és fehér borssal meghintjük. Lisztbe forgatva, forró olajba téve szép pirosra sütjük. A sütésből visszamaradt olajba öntjük a tejfölt, meghintjük vágott p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk