Egyszerű és finom saláta, amely nagyon tápláló, mesés köret, de önmagában is megállja a helyét ha könnyed vacsorára vágyunk.
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
fél kg burgonya
1 kisebb karfiol
1 póréhagyma
1 paprika
2 evőkanál majonéz
4 evőkanál tejföl
2 teáskanálnyi csípős mustár
friss rozmaring
őrölt fehér bors
só
Elkészítése:
A húst felszeleteljük és olívaolajon megpirítjuk. Közben a burgonyát apróra vágjuk és a karfiollal együtt sós vízben megfőzzük. A póréhagymát és a paprikát megtisztítjuk, felszeleteljük és egy tálba tesszük, majd a megsült csirkehúst lecsöpögtetjük és hozzákeverjük. A burgonyát és a karfiolt leszűrjük és hozzáadjuk a salátához. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, a rozmaringot és a borsot is hozzáadjuk, majd megsózzuk és leöntjük vele a salátát. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy összeérjenek az ízek és már tálalhatjuk is.
Először is a padlizsánt meg kell sütni. Parázson az igazi, mert a kis füstölt íz sokat dob rajta. Ha parázson sütöd, vigyázz, meg ne égjen. Forgasd gyakran, hogy mindenütt átsüljön...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: NehézAz uborkát lereszeljük,majd sózás nélkül kinyomkodjuk. Összekeverjük sóval és a többi hozzávalóval.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A tojáshoz adjuk a majonézt, a mustárt, a citromlevet, sót, borsot, és egy kevés petrezselyem zöldjét, villával jól eld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZunächst die Nudeln nach Packungsanweisung bissfest garen. Währenddessen die Pinienkerne in einer Pfanne gold-braun anrösten, die getrockneten Tomaten, schwarzen Oliven und Arti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű