Családireceptkönyv.hu

Karfiolos csirkesaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egyszerű és finom saláta, amely nagyon tápláló, mesés köret, de önmagában is megállja a helyét ha könnyed vacsorára vágyunk.
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
fél kg burgonya
1 kisebb karfiol
1 póréhagyma
1 paprika
2 evőkanál majonéz
4 evőkanál tejföl
2 teáskanálnyi csípős mustár
friss rozmaring
őrölt fehér bors

Elkészítés:


Elkészítése:
A húst felszeleteljük és olívaolajon megpirítjuk. Közben a burgonyát apróra vágjuk és a karfiollal együtt sós vízben megfőzzük. A póréhagymát és a paprikát megtisztítjuk, felszeleteljük és egy tálba tesszük, majd a megsült csirkehúst lecsöpögtetjük és hozzákeverjük. A burgonyát és a karfiolt leszűrjük és hozzáadjuk a salátához. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, a rozmaringot és a borsot is hozzáadjuk, majd megsózzuk és leöntjük vele a salátát. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy összeérjenek az ízek és már tálalhatjuk is.

Karfiolos csirkesaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Virslisaláta
Virslisaláta

A tojásokat keményre főztem, hideg vízben kihűtöttem, megpucoltam. A virslit is megfőztem, alaposan lecsepegtettem és hűlni hagytam. Egy nagyobb tálba tettem a tejfölt és majonéz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Majonézes burgonyasaláta 2.
Majonézes burgonyasaláta 2.

A krumplit megmossuk, megfőzzük sós vízben, de ne főzzük túl. Közben a hagymát vékony szeletekre vágjuk, és beáztatjuk a citromlébe. A tejfölt a majonézzel, a mustárral elkeverjü...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Almás-tormás hússaláta recept
Almás-tormás hússaláta recept

A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, majd szűrőben jól lecsepegtetjük. Míg a zöldségek főnek, apróbb darabokra vágjuk a főtt húst. Felkockázz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Matildiko
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

Először is a padlizsánt meg kell sütni. Parázson az igazi, mert a kis füstölt íz sokat dob rajta. Ha parázson sütöd, vigyázz, meg ne égjen. Forgasd gyakran, hogy mindenütt átsüljön...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk