2 doboz konzerv vörös vagy fehér bab
1 közepes fej pirított hagyma (vagy készen Lidl, Ikea)
0,5 dl olaj
6-7 db napon szárított paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
só
1 kakukkfű ág
1 kk só
bors
néhány kanál olívaolaj
1dl víz vagy zölségleves
A babot lemosom, olajon a hagymákat pirítom, paradicsomot, kakukkfű levélkéket, borsot, sót hozzákeverem. A babot is beleteszem, kissé átmelegítem, leveszem a tűzről és az egészet botmixerrel pürésítem a kívánt állagig, ha szükséges vizet vagy zöldséglevest adok hozzá. Ha mártogatósnak készítem kissé hígabb, simább, ha szendvicsbe kerül akkor rusztikusabb marad.
Kóstolom, sózom ha kell.
Ezt a krémet tölthetem vajas vagy rétes tésztakosárba, tetejét sajttal vagy/és magokkal megszórom, így sütöm meg. Salátával jó vacsi vagy vendégvárónak is alkalmas.
A kelt vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát meghántjuk, mossuk, durvára reszeljük. Az almát durvára reszeljük. Az egészet egy edénybe tesszük. Az öntethez a joghurtot el...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA céklát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Ez a céklától függően eltarthat 1 órát is. Akkor jó, ha egy hústűt viszonylag könnyen bele tudunk szúrni. Amíg hűl, elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrémsajt (pl. philadelphia, én ebből készítettem), túró, majonéz, citromlé, bors, ezeket jól összekeverjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, snidlinget, a kis kockákra szeletelt füs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jégsalátát kisebb darabokra tépkedtem, a répát zöldséghámozóval vékonyka csíkokra vágtam,és hozzáadtam a rukkolát. A diót száraz serpenyőben kissé megpirítottam, így sokkal finom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű