2 doboz konzerv vörös vagy fehér bab
1 közepes fej pirított hagyma (vagy készen Lidl, Ikea)
0,5 dl olaj
6-7 db napon szárított paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
só
1 kakukkfű ág
1 kk só
bors
néhány kanál olívaolaj
1dl víz vagy zölségleves
A babot lemosom, olajon a hagymákat pirítom, paradicsomot, kakukkfű levélkéket, borsot, sót hozzákeverem. A babot is beleteszem, kissé átmelegítem, leveszem a tűzről és az egészet botmixerrel pürésítem a kívánt állagig, ha szükséges vizet vagy zöldséglevest adok hozzá. Ha mártogatósnak készítem kissé hígabb, simább, ha szendvicsbe kerül akkor rusztikusabb marad.
Kóstolom, sózom ha kell.
Ezt a krémet tölthetem vajas vagy rétes tésztakosárba, tetejét sajttal vagy/és magokkal megszórom, így sütöm meg. Salátával jó vacsi vagy vendégvárónak is alkalmas.
A retket vékonyan hámozd meg, majd egy nagyobb lyukú (káposzta) reszelőn reszeld egy tálba. Sózd meg, majd hagyd állni 10 percet. Facsard ki és tedd egy tálba. Reszeld hozzá a fok...
Elkészítési idő:1. A főtt céklát és egy nagyobb tormát káposztareszelőn megreszelünk. 2. Ha a cékla puhára főtt, öntsük le róla a levet, és tegyük vissza rá a fedőt, hogy néhány percig a saját...
Elkészítési idő:Egy tálba teszem a felkockázott főtt tojást, a tejfölt, a majonézt, tormát, a szoba-hőmérsékletű vajat, a nagy lukú sajtreszelőn lereszelt vagy felaprított sonkát, az apró kockár...
Elkészítési idő:A gombát felszeleteljük, az újhagymát felkarikázzuk. A felhevített olajba beleszórjuk a hagymát, majd a gombát és megpirítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a mustárt, tejszínt,...
Elkészítési idő: