2 doboz konzerv vörös vagy fehér bab
1 közepes fej pirított hagyma (vagy készen Lidl, Ikea)
0,5 dl olaj
6-7 db napon szárított paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
só
1 kakukkfű ág
1 kk só
bors
néhány kanál olívaolaj
1dl víz vagy zölségleves
A babot lemosom, olajon a hagymákat pirítom, paradicsomot, kakukkfű levélkéket, borsot, sót hozzákeverem. A babot is beleteszem, kissé átmelegítem, leveszem a tűzről és az egészet botmixerrel pürésítem a kívánt állagig, ha szükséges vizet vagy zöldséglevest adok hozzá. Ha mártogatósnak készítem kissé hígabb, simább, ha szendvicsbe kerül akkor rusztikusabb marad.
Kóstolom, sózom ha kell.
Ezt a krémet tölthetem vajas vagy rétes tésztakosárba, tetejét sajttal vagy/és magokkal megszórom, így sütöm meg. Salátával jó vacsi vagy vendégvárónak is alkalmas.
Csirkemellett felkockázom, megsütöm, és összekeverem a többi felszeletelt/felkarikázott/felkockázott hozzávalóval.
Elkészítési idő: 20 perc--A paprikát megmossuk, leszárogatjuk és kicsumázzuk. - Ezután vékonyan fölszeleteljük. Ha sok van belőle, uborkagyalun is lekarikázhatjuk -Az ecetet a sóval meg a cukorral a ví...
Elkészítési idő: 30A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, olívaolajjal, pici ecettel, sóval, frissen őrölt borssal, bazsalikommal, oreganóval fűszerezzük. Hogy igazán szépen nézzen ki, a juhsa...
Elkészítési idő: 1 óra