2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
10 ek gluténmentes liszt (aki nem gluténérzékeny: 10 ek finomliszt)
2 ek kukoricaliszt
2 marék mandula durvára törve
25 dkg vaj
1/2 tk mandulaaroma
1/2 tk szódabikarbóna
Előmelegítem a sütőt (villany: 180 fok; légkeveréses: 160 fok; gáz: 4 fokozat).
Összekeverem a porcukrot, a liszteket, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, beleszórom a durvára tört mandulát, hozzáadom a vajat feldarabolva és összegyúrom.
Lisztezett felületen kinyújtom, kiszaggatom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 25 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűltek a sütik, tetszés szerint olvasztott csokiba forgatom és megszórom apróra vágott mandulával!
A tésztához a szoba hőmérsékletű vajat összemorzsoljuk a lisztel, ha ez megvan hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt amivel puha tésztát gyúrunk. Félre rakjuk pihenni míg...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrjuk. Diónyi golyókat formázunk belőle, majd ostyasütőbe téve egyenként, fél perc alatt kisütjük.
Elkészítési idő:Youtube / TipHero Ezután a tejszínhabot felverve tegyük bele óvatosan. Youtube / TipHero Az edény aljára tedd sorba a kekszeketYoutube / TipHero Aztán kend be a fel...
Elkészítési idő: