Hozzávalók:
~tésztához: 500g liszt, 1 tasak száraz élesztő, só, 2 ek. cukor, 1 dl tejföl, kis tej, 200g vaj
~töltelékhez: egy kisebb üveg kimagozott meggykompót
~tetejére: 1 tasak vaníliás cukor, porcukor
Elkészítés:
A tésztához jól összedolgozzuk az alapanyagokat és egy órát pihentetjük.
Vékonyra kinyújtjuk és kis kockákra vágjuk.
Minden kockába teszünk 1-2 szem kimagozott meggyet.
Kiflivé formáljuk, tepsibe helyezzük. Világos barnára sütjük.
Leszórjuk a tetejüket az összevegyített cukrokkal.
50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 2,5 dl tej 1 teáskanál cukor 1 teáskanál só 1 dl olaj 20 dkg sajt 2 tojás (a kenéshez
Elkészítési idő:A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...
Elkészítési idő:Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 5 percig. Ezután gyúrjuk át a tésztát bambuszro...
Elkészítési idő: