Hozzávalók:
~tésztához: 500g liszt, 1 tasak száraz élesztő, só, 2 ek. cukor, 1 dl tejföl, kis tej, 200g vaj
~töltelékhez: egy kisebb üveg kimagozott meggykompót
~tetejére: 1 tasak vaníliás cukor, porcukor
Elkészítés:
A tésztához jól összedolgozzuk az alapanyagokat és egy órát pihentetjük.
Vékonyra kinyújtjuk és kis kockákra vágjuk.
Minden kockába teszünk 1-2 szem kimagozott meggyet.
Kiflivé formáljuk, tepsibe helyezzük. Világos barnára sütjük.
Leszórjuk a tetejüket az összevegyített cukrokkal.
1. A hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk vagy dagasztunk, melyet 12 egyenlő részre osztunk. A szárított élesztős nem kell felfuttatni! 2. A darabokból labdácskákat formázunk, melye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA kevés langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. A me...
Elkészítési idő: 43 perc Nehézség: KönnyűElkészítés : a langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztj...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű