Családireceptkönyv.hu

Orosz almalekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg cukor vagy édesítőszer
2 kg alma
1/4 kávéskanál őrölt fahéj
csipetnyi őrölt szerecsendió

Elkészítés:


A cukrot 1/4 liter vízzel leöntve kis lángon főzni kezdjük.
Az almát alaposan megmossuk, kicsumázzuk, és vékonyabb szeletekre vágjuk. Amikor a cukor felolvadt a vízben, beletesszük az almát és a fűszereket. Az edényt néha megrázogatva a lekvárt addig főzzük, míg a víz el nem párolog, és az alma borostyánszínűvé nem válik.
Forrón tiszta üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tél végén, mikor az ősszel eltett almák már ráncosodnak, esetleg hibásak is, főzhetünk belőlük almalekvárt. Az oroszok ezt a csemegét teázáshoz tálalják. A teát többnyire nem édesítik, hanem édes vagy sós falatkákat esznek hozzá. Mi ezt a lekvárt adhatjuk fánkhoz, kenhetjük palacsintába, süteménybe, de kalácsra is.

Orosz almalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Paradicsom por
Paradicsom por

A megmosott, szeletekre (koktél paradicsomok esetében félbe) vágott, megsózott paradicsomokat napon, aszalóban vagy 60 °C hőmérsékletű sütőben is kiszáríthatod. Ha sütőben készül,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos céklalekvár
Narancsos céklalekvár

1. A céklát megmosom, megfőzöm, botmixerrel ledarálom. 2. Hozzáadom a többi hozzávalókat, a csokit érdemes előolvasztani. 3. 15 percig rotyogtatni. 4. üvegekbe rakni, 10 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Birsalma befőtt
Birsalma befőtt

4 úveg lesz belőle

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lecsó télire
Lecsó télire

Előkészítünk kb. 15-20 db 300 ml körüli befőttes üveget, melyeket kimosunk, és szárazra törlünk. Fontos, hogy jól zárjon a tető! A paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk