Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Orosz almalekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg cukor vagy édesítőszer
2 kg alma
1/4 kávéskanál őrölt fahéj
csipetnyi őrölt szerecsendió

Elkészítés:


A cukrot 1/4 liter vízzel leöntve kis lángon főzni kezdjük.
Az almát alaposan megmossuk, kicsumázzuk, és vékonyabb szeletekre vágjuk. Amikor a cukor felolvadt a vízben, beletesszük az almát és a fűszereket. Az edényt néha megrázogatva a lekvárt addig főzzük, míg a víz el nem párolog, és az alma borostyánszínűvé nem válik.
Forrón tiszta üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tél végén, mikor az ősszel eltett almák már ráncosodnak, esetleg hibásak is, főzhetünk belőlük almalekvárt. Az oroszok ezt a csemegét teázáshoz tálalják. A teát többnyire nem édesítik, hanem édes vagy sós falatkákat esznek hozzá. Mi ezt a lekvárt adhatjuk fánkhoz, kenhetjük palacsintába, süteménybe, de kalácsra is.

Orosz almalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szódás meggybefőtt
Szódás meggybefőtt

Szódás meggybefőtt - Csókás Verokia féle Húber Zs Koncz, 2013. szeptember 18., 8:06 A szódás meggy receptje: Az üveg aljára egy enyhe réteg cukrot szórok, majd erre jön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukor nélküli lekvár
Cukor nélküli lekvár

Ugyanígy szörpöt is készíthetsz cukor nélkül.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vöröshagymakrém házilag
Vöröshagymakrém házilag

megpucoljuk a hagymákat, majd legalább negyedekre vágjuk. Beletesszük a zöldségaprítóba, és felaprítjuk vele. Aki szereti, készítheti rusztikusra (nagyobb hagymadarabokkal benne),...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bazsalikomos paradicsomlekvár
Bazsalikomos paradicsomlekvár

A paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk egy percre, kivesszük, hideg vízzel telt edénybe tesszük, majd a héját lehúzzuk. A paradicsomot összevágjuk, majd feltesszük a tűzre f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk