Hozzávalók:
6 db tojás
20 dkg cukor
3 csg puncs pudingpor
1 csg. vaníliás pudingpor
1 kk. sütőpor
A krémhez:
3 db tojássárgája
2 csg vaníliás pudingpor
20 dkg porcukor
4 dl tej
rumaroma ízlés szerint
20 dkg Rama margarin
A habhoz:
3 tojásfehérje
24 dkg cukor
1 pár csepp rumaroma
pici só
A tojásfehérjéket gőz felett felverjük a cukorral keményre.
Majd hozzáadjuk a tojássárgákat,tovább verjük.
Egyenként hozzáadjuk a pudingporokat. és a sütőport.
Egy 25×30-as kibélelünk sütőpapírral és a masszát bele öntjük,elsimítjuk,majd 180 fokon megsütjük.
(Én a masszát elfeleztem,két részletben sütöttem meg,hogy egyforma vastag legyen a két lap)
A krém:
A krém hozzávalóit összekeverjük a margarin kivételével és felfőzöm,majd kihűtöm,.
A kihabosított margarinnal összekeverem .
A tojásfehérjéket a cukorral,sóval rumaromával vízgőz felett habosra ,keményre vertem.
A tésztát betöltöm,a tojáshabot ráteszem,két ágú villával cifráztam.
Dekor cukorral díszítettem.
A vajat 20 dkg cukorral, sóval és a vaníliás cukorral krémesre kikeverjük, beledolgozzuk a lisztet, és kézzel átgyúrjuk. Letakarva kb 1 2/2 órát h Vős helyre tesszük. Sütőpapíro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPici cukros langyos tejben fefuttatom az élesztőt. Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval. Ezt a legkönnyebb robotgép habverő részével csinálni, hogy jó könnyű, habos legyen a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDobos szelet, vagy hatlapos. Tésztája. 50 dkg.liszt, 2 db.tojás, 3 dkg.vaj, 1 cs. szalalkáli, 1 dl. tej, 20 dkg.porcukor. A szalalkálit feloldjuk a tejben majd a többi hozz...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes