Hozzávalók:
6 db tojás
20 dkg cukor
3 csg puncs pudingpor
1 csg. vaníliás pudingpor
1 kk. sütőpor
A krémhez:
3 db tojássárgája
2 csg vaníliás pudingpor
20 dkg porcukor
4 dl tej
rumaroma ízlés szerint
20 dkg Rama margarin
A habhoz:
3 tojásfehérje
24 dkg cukor
1 pár csepp rumaroma
pici só
A tojásfehérjéket gőz felett felverjük a cukorral keményre.
Majd hozzáadjuk a tojássárgákat,tovább verjük.
Egyenként hozzáadjuk a pudingporokat. és a sütőport.
Egy 25×30-as kibélelünk sütőpapírral és a masszát bele öntjük,elsimítjuk,majd 180 fokon megsütjük.
(Én a masszát elfeleztem,két részletben sütöttem meg,hogy egyforma vastag legyen a két lap)
A krém:
A krém hozzávalóit összekeverjük a margarin kivételével és felfőzöm,majd kihűtöm,.
A kihabosított margarinnal összekeverem .
A tojásfehérjéket a cukorral,sóval rumaromával vízgőz felett habosra ,keményre vertem.
A tésztát betöltöm,a tojáshabot ráteszem,két ágú villával cifráztam.
Dekor cukorral díszítettem.
TÉSZTA: A szalalkálit olvasszuk fel tejben (kb. 2-3 dl). Majd az összes hozzávalót a szalalkális tejjel összedolgozzuk, közepes lágyságú tésztát gyúrunk belőle. Sütő hátlapján vag...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesIldikó Győri Nahát! Nagyon gyorsan besűrűsödött dzsemfix nélkül is! Nagyon szépek! Cukor nélkül vannak? Irénke Kovács Van benne cukor is mert maskent csokra huzna a szamat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót és a tejszínt botmixerrel jól kikeverjük, 5 evőkanál cukorral, citromlével, mazsolával ízesítjük. A zselatint 1 dl vízben felforralva feloldjuk, amikor langyosra hűlt, a tú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a vaníliás cukrot a tojássárgákkal kikeverjük, aztán hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és apránként ezt is hozzáadjuk,...
Elkészítési idő: 15+45 perc Nehézség: Könnyű