kicsivel kevesebb, mint 1 kg szikkadt kenyér
3-5 egész tojás (több lehet)
2 ek tejföl
0,5-1 dl tej
só
kevés bors
vaj vagy margarin
paprika
paradicsom
párizsi (kicsivel kevesebb szükségeltetett, mint 1 kg)
15 dkg reszelt sajt (a több itt sem akadály)
A kenyeret szeleteljük, megkenjük vajjal vagy margarinnal és egy fodros szélű, kikent formába sorakoztatjuk (nem baj, ha itt még egymásnak dől, hisz a töltelék majd kitámasztja). Középre 2 kisebb szeletet helyezünk.
A szeletek közé teszünk 1-1 szelet párizsit, paprikát és paradicsomot. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a tejfölt és a tejet is. Egy kanállal elkezdjük a kenyér tetejére és közé locsolni lassan, hogy átjárja a keverék. Amit nem iszik be a kenyér és lecsorog a forma aljára, az egy klassz omlett réteggé sül, így nem vész kárba. Ezután jöhet a sajt, amit szintén a szeletek közé és rá egyaránt szórunk.
Előmelegített sütőben, kb. 170 C°-on aranybarnára sütünk. Friss salátákkal, zöldségekkel fogyasztjuk.
Előmelegített -175fokos- sütőben 40 percig sütöttem. Ekkor kivettem a tepsiből és a rácson pirítottam csak,- kb. 15 percig - hogy kérges legyen a külső része! Isteni!
Elkészítési idő:A leveles tésztát 2 részre vágjuk, és egyesével nagyon vékonyra nyújtjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, majd összeforraljuk a többi zöldséggel és a fűs...
Elkészítési idő: