1 kg sovány marhahús
0,5 dl olaj
1 dl barna sör
1 evőkanál citromlé
4 gerezd fokhagyma
só, bors
A húst megmossuk és felkockázzuk, majd átkenjük a sóval és a borssal, zúzott fokhagymával, ráöntjük a citromlét és fél órán át állni hagyjuk. Közben az olajat felforrósítjuk és beletesszük a húst, pirítjuk 3-4 percig, de folyamatosan kavargatjuk, majd ráöntjük a sört és kis tűzön főzni kezdjük. Ha szükséges egy kevés vizet is öntünk alá, lefedjük és puhára főzzük. Mikor a hús puha és már csak egy kevés szaft maradt alatta, tálalhatjuk. Burgonyát, zöldségeket kínálunk mellé.
Vajon világos barnára pirítjuk a húst a fokhagymával és a vöröshagymával. Öntsük rá a cukrot, sót, borsot és a savanyítókat. Morzsoljuk bele a leveskockát és öntsük rá kb a fele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmosom, lehártyázom, fokhagymagerezdekkel megtűzdelem. Elkészítem a pácot. Az olajat a mustárral és ízlés szerint a fűszerekkel összekeverem. Egy nagyobb darab folpack alj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször jól átmossuk az előfőzött pacalt több vízben. Mivel előfőzött - ma már többnyire ilyet kapni -, nem kell abálni. Kb. 3cm x 0,5 cm-es csíkokra vágjuk fel végül az előfőzött...
Elkészítési idő: 200 perc Nehézség: Közepes