1 kg sovány marhahús
0,5 dl olaj
1 dl barna sör
1 evőkanál citromlé
4 gerezd fokhagyma
só, bors
A húst megmossuk és felkockázzuk, majd átkenjük a sóval és a borssal, zúzott fokhagymával, ráöntjük a citromlét és fél órán át állni hagyjuk. Közben az olajat felforrósítjuk és beletesszük a húst, pirítjuk 3-4 percig, de folyamatosan kavargatjuk, majd ráöntjük a sört és kis tűzön főzni kezdjük. Ha szükséges egy kevés vizet is öntünk alá, lefedjük és puhára főzzük. Mikor a hús puha és már csak egy kevés szaft maradt alatta, tálalhatjuk. Burgonyát, zöldségeket kínálunk mellé.
A finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. (A szalonnakockákat előtte távolítsuk el!) Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, és tovább pirítjuk....
Elkészítési idő: 2,5-óra Nehézség: KözepesMelegítsd elő a sütőt 200 fokra Pirítsd meg a hagymát 3-4 percig egy közepes méretű serpenyőben, hogy megpuhuljon. Add hozzá a fokhagymát is, és pirítsd őket össze 1 percen át....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, hasábokra (vagy tetszőleges formára) vágjuk és lobogó sós vízben 8-10 perc alatt puhára főzzük. Egy serpenyőben felmelegítünk 1 evőkanálnyi vajat, rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA borjúszeleteket vágjuk be körbe a szélénél, klopfoljuk ki és sózzuk meg. A klopfoló sima felületét használjuk, így a hús nem veszíti el sütés közben az értékes nedveket. Paníro...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes