3 deci akác méz
2 citom
10-15 dkg gyömbér
A mézet az üvegbe raktam,,,a citromot jól megmostam és apró kockákra metéltem s a gyömbért megpucoltam s azt is apróra kockáztam. Bele mindent az üvegbe a mézhez, összekevertem s beraktam a hűttőbe,,,4 napik érlelem a hűttőbe, naponta jól megrázom az üveget majd minden nap 1 teás kanállal elfogyasztok,,,imunrendszer erősítő hatása van,,,remélem segít,,,
Hétvégén még egy fokhagymásat akarok készíteni,,,szeretem az ilyen "házi patikát"
A húst érdemes pépesre darálni mert ha nem akkor fasírt állaga lesz. A hozzávalókat összedolgozzuk, fűszerezzük. Műbélbe töltjük és kb 1 órát főzzük. Hűtve szeleteljük. nem lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesösszekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba, vagy (egyszerűbb) zacskókba adagolom és a levesbe teszem a főzési idő felénél. Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 tojás sárgáját, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot, a csapott evőkanál keményítőt simára keverjük, majd egy deciliter langyos tejet merünk hozzá kevergetés mellett....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű