25 dkg túró
10 dkg porcukor
csipetnyi só
fél csomag sütőpor
60 ml tej
5 evőkanál olaj
30 dkg liszt
A kakaós töltelékhez:
4 evőkanál porcukor
2 csapott evőkanál kakaópor
A tészta lekenéséhez:
2 evőkanál olaj
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsibe sütőpapírt teszünk. A töltelékhez összekeverjük a cukrot és a kakaót.
A túrót összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sót, beleöntjük a tejet az olajat, jól kikeverjük, végül kézzel beledolgozzuk a sütőporos lisztet.
Enyhén lisztezett nyújtódeszkán 1 cm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk.
A tésztát lekenjük az olajjal, meghintjük a cukros kakaóval majd a hosszabbik oldalánál feltekerjük. Jó egy centis darabokat vágunk belőle és egymástól távol az előkészített tepsibe tesszük. A forró sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt (a sütő erősségétől függ az idő) megsütjük, éppen csak hogy színt kapjon, nehogy kiszárítsuk a puha tésztát.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 50-60 perc a sütési idő (sütő függő). Csak akkor vágjuk fel ha már kihűlt. Költség csökkentésként quinoa helyett kölessel is elkészíthető! 10...
Elkészítési idő:A lisztet, a csipet sót, és a vajat tegyük egy tálba és morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, őrölt fahajat, és sütőport. Végül keverjük hozzá...
Elkészítési idő: 2 óra