Epres-joghurtos szelet
Piskótához (25x40 tepsi): 7 tojás,7 ek cukor, 7ek liszt,7 ek olaj, fél cs. sütőpor,1 vaníliás cukor.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval felverjük, kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot és hozzáadjuk az 1 cs vaníliás cukrot. Belerakjuk a tojás sárgáját és az olajat. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, fakanállal elkeverjük. Egy 25x40 tepsi aljába sütőpapírt vágunk és megsütjük 180 fokon, kb 15-20 perc alatt. Tűpróba!
Epres-joghurtos krém: 1 nagy dobozos natúr joghurt,kb 25 dkg fagyasztott eper,ízlés szerint cukor,1.5-2 csomag zselatin
A fagyasztott epret kb 0.5 dl vízben odatesszük főzni ízlés szerint cukorral. (Én 3 ek cukrot tettem bele). Mikor már jól besűrűsödött,botmixerrel összetörtem. A zselatint kevés meleg vízben feloldottam és az eperhez adtam,majd összekevertem a natúr joghurttal. Hűtőbe raktam,hogy besűrűsödjön,majd a piskótára öntöttem.
Tetejére 4 dl 30 %-os tejszínt felvertem 2 cs habfixálóval és 2 ek porcukorral.
Tetejére pár kocka csokit felolvasztottam és azzal díszítettem.
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk nem kelesztjük, pihentetjük míg a tölteléket elkészítjük A porcukrot vízzel felforraljuk és elosztva a töltelékre öntjük, ha nem elég híg pici méz vagy lekvár, ha túl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos, egy mokkáskanál cukorral elkevert tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk, hogy nagyjából tíz perc alatt felfusson. 2. A tészta hozzávalóival lágy tésztát dag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőporos liszt vaj, cukor, tojás,tojássárga,tejföl,könnyen gyúrható tésztát készíteni .Két felé osztani és hűtőbe tenni 30 percre..Az almát lereszelni .A tésztát kisodorni, az e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű