Hozzávalók:
2 nagy hagyma
40 dkg vörösbab (konzerv)
20 dkg kukorica (konzerv)
1 kisebb zellergumó
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi őrölt paprika
só, bors
olaj
A hagymát és a zellert megtisztítjuk, apróra vagdossuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a babot és a kukoricát is. Felöntjük egy kevés vízzel, 1 dl bőven elég és belekeverjük a paradicsomszószt. Hagyjuk főni, majd fűszerezzük és hozzáadjuk a fokhagymát. Addig kell főzni, amíg megpuhulnak a zöldségek és sűrű szaftossá válik az étel. Ezt követően tálalhatjuk, kenyeret, vagy zsömlét kínálunk mellé.
A répát gyufányi darabokra felvágjuk. A cukrot a mézzel feltesszük főni, ha forrásban van beledobjuk a répát és addig főzzük, míg áttetszően pirosak lesznek a répák (20-30 perc),...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a cukkinispagettit. A zöldséget mossuk meg, vágjuk le a végeit, majd tekerjük át zöldségspirálozón. Ennek hiányában nagy lyukú sajtreszelőn is lereszelhetjük. Egy perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészített zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk. A karfiolt, a zöldborsót és a babot megfőzzük. A vöröshagymát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a sárgarépát legyaluljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍGY KÉSZÍTJÜK EL 1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Szórd a keverőtálba a lisztet, sütőport, főszereket, és kutyuld össze őket. 2. Forrósíts olajat a (jó kis) serpenyőbe, és erő...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű