Hozzávalók:
2 nagy hagyma
40 dkg vörösbab (konzerv)
20 dkg kukorica (konzerv)
1 kisebb zellergumó
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi őrölt paprika
só, bors
olaj
A hagymát és a zellert megtisztítjuk, apróra vagdossuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a babot és a kukoricát is. Felöntjük egy kevés vízzel, 1 dl bőven elég és belekeverjük a paradicsomszószt. Hagyjuk főni, majd fűszerezzük és hozzáadjuk a fokhagymát. Addig kell főzni, amíg megpuhulnak a zöldségek és sűrű szaftossá válik az étel. Ezt követően tálalhatjuk, kenyeret, vagy zsömlét kínálunk mellé.
A cukkinit vágjuk 10 cm-es csíkokra (nem kell meghámozni), és sóval jól forgassuk át. Ezután készítsük el a bundázó anyagokat. A csicseriborsólisztből kis vízzel keverjünk folyéko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. 2. Majd lecsöpögtetjük, és kivajazott tűzálló tálba tesszük a morzsa felét, majd a karfiolt. 3. Felverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztatorzsát késsel körkörösen, óvatosan kikanyarítjuk. A káposztafejet forró vízbe állítva abároljuk. Leveleire szedjük, a megvastagodott kocsányát levágjuk, a nagyobb levele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is ha fagyasztott spenóttal készítjük, akkor a boltban kapható 500 grammos felét vesszük, egy tálba helyezzük, és hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni. A legjobb, ha előző...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű