1 csirkemell
1 póréhagyma
1 teáskanálnyi rozmaring
friss petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
fél evőkanálnyi mustár
1 dl főzőtejszín
0,5 dl tejföl
só, bors
olaj
A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajban pirítani kezdjük, a zöld részét is felhasználjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel. 8-10 percen át pirítjuk. A tejszínt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a rozmaringot is, leöntjük vele és kis lángon készre főzzük. A csirke pillanatok alatt elkészül, nem kell túlfőzni, mert akkor kiszárad!
A husi ízletes és omlós lesz, a szósz pedig remek. Szinte bármilyen köret kínálható mellé.
1. A húst több szeletre osztjuk és kiklopfoljuk. 2. Átkenjük fűszerekkel, majd a gombát leszűrjük és elosztjuk a hússzeletek közepén. 3. Szorosan feltekerjük mindegyiket, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA combokat – ha a bőrüket lefejtettük – a forgóknál kettévágjuk (ha szárnyak is kerülnek bele, a forgónál azt is kettévágjuk) és besózva félrerakjuk. A hagymát megtisztítjuk és fi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítottam majd apróra kockáztam. A húst megtisztítottam majd csíkokra vágtam. A hagymát kevés olajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a húst és fehéredésig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű