4 db csirkecomb /vagy más csirke darabok, akár egész csirke/
2 db vöröshagyma
1 paradicsom, 1 paprika /ha nincs akkor lecsóalap, vagy pirosarany és paradicsomlé/
1 evőkanál pirospaprika
2 evőkanál zsír
só /ízlés szerint/
1 dl víz
A csirkehúst alaposan megtisztítjuk, ha kell, megperzseljük, és a tokokat eltávolítjuk róla.
Aki nem szereti a bőrét, az megnyúzhatja, akkor tisztogatni sem kell.
A hagymát apróra vágjuk, majd a zsiradékon kezdjük megpirítani, addig, amíg elpárolog a saját leve, akkor egy pici vizet öntünk hozzá és ismét zsírjára pirítjuk. A hagyma puhulását segíti, ha megsózva pirítjuk. Ezt többször ismételjük, hogy a hagyma később már ne legyen darabos, hanem sűrű szaftot kapjunk.
Amikor már elég jónak látjuk, beletesszük a húst, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, piros paprikát, sót és inkább összerázzuk, mint keverjük. Eleinte többször keverjük/rázzuk, amíg a hús, levet enged, akkor már ott hagyhatjuk, hogy főjön. Vizet csak akkor tegyünk hozzá, ha a saját levét már elfőtte. Akkor kész, ha villával beleszúrva puhának érezzük, vagy már látjuk elválni a húst a csonttól.
Tálalható nokedlivel, tarhonyával, vagy ki mivel szereti.
Kevés olajba forgatjuk az apró paradicsomot és a 8 részbe vágott nyári hagymát. Együtt a forró grill-lapra helyezzük, a paradicsom héjának ráncosodásáig sütjük. Botmixerrel kissé p...
Elkészítési idő:A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A tésztát leszűrjük és kiolajozott hőálló e...
Elkészítési idő: 1 óraA csirkemell filét tegye egy lapos felületre és nyissa szét. Ezután ossza el a csirkemell filén a bacon szeleteket úgy, hogy az egész filét betakarja vele. Erre helyezze rá a két s...
Elkészítési idő: