20 dkg /két rúd/ natúr sajtkrém
2 dl habtejszín
2 cs. vaníliacukor,
4-6 ek. porcukor /ízlés szerint/
kb. fél kg friss eper
baba piskóta (kb. 20 dkg)
tej /kb. 1 dl/
rum vagy rumaroma,
kakaópor /esetleg fahéj/ a díszítéshez.
Először megmossuk és megtisztítjuk az epret Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk néhány kisebb szeletre. A sajtkrémet a porcukorral elkeverjük és hozzáadjuk a vaníliacukrot, majd a felvert habtejszínt. Lágyan összedolgozzuk. A piskótához elkészítjük a fürdőt: tej, rum/ rumaroma/, néhány szem eper, ezt össze turmixoljuk, majd ebbe mártogatjuk bele a piskótákat. Ezt követően kezdhetjük az epres desszert rétegezését. Egy mély üvegtálba (jénaiba): 1 sor piskóta, 1 sor eper, 1 sor krém, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejére krémet kenünk és kakaóporral /fahéjjal/, eperrel díszítjük.
Eredetileg ez a desszert mascarponéval készül, de a takarékosság jegyében én sajtkrémmel készítettem.
A tésztához a tojásokat a cukorral jó habosra felverjük. Ezután mehet bele a liszt, a só, a kakaópor, a sütőpor, a szódabikarbóna és tej, az olaj is. Sima masszát keverünk belőle....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, ha szükséges tejföllel lágyítjuk. A 3 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a tejföllel és a túróval. A toj...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA Fantát a ,pudingport + a cukrot sűrűre összefőzzük. - Pár percre hűlni hagyjuk . - Őzgerinc formába frissentartó fóliát helyezünk majd bele öntjük a langyosra hűlt zselét. D...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázom, a tejet 10 dkg cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral felforralom, leöntöm vele a kiflit. Egy másik tálban simára keverem a túrót, a mazsolát, 2 tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű