Tészta:
-5 tojás
-20 dkg porcukor
-20 dkg liszt
-1 dl étolaj
-1 dl meleg víz
-1 csomag vaníliás cukor
-1 csomag sütőpor
-4 db alma
-2 evőkanál kakaó
Krém:
-25 dkg margarin
-20 dkg porcukor
-6 dl tej
- 2 cs. vaníliás pudingpor
Teteje:
-1 csomag csokireszelék
-A tepsit kibéleljük alufóliával. Az almát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk és kirakjuk vele a tepsi alját.
-A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral jól elkeverjük. Hozzá keverjük az étolajat, majd a meleg vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tojáshabot már csak fakanállal keverjük hozzá. A massza felét az almákra öntjük. A másik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk és ezt is ráöntjük a masszára és megsütjük, előmelegített sütőben tűpróbáig.
-A margarint a cukorral kikeverjük. A pudingporokat elkeverjük a hideg tejjel és felfőzzük, majd kihűtjük és összekeverjük a vajkrémmel.
- A kihűlt tésztát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, rákenjük a krémet és csokidarával díszítjük.
-A süteményt néhány órára, vagy éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
-A hagyományos gáztűzhelyen a sütési idő: takarékon 35 perc + lekapcsolás után 5 percig a sütőben hagyjuk. Sütés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki.
Combine all ingredients except for the chocolate in a large bowl and whisk until well combined. Pour into your ice cream maker and process according to the manufacturer’s instructi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem állna össze a tészta, akkor még lehet hozzá tenni 1 kiskanál tejfölt. Az összegyűrt tésztát négy részre osztjuk és egyenké...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához felforraljuk a vizet. Beletesszük a vajat és a sót, majd a lisztet. Összekeverjük, amíg el nem válik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről. Egyenként elkeverjük mindkét...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA tepsit kibélelni alufóliával, majd beleteríteni az almát szeletekre vágva, amit előtte fahéjas cukorral összeforgattam. A tojás sárgákat kikeverni cukorral, olajjal, vízzel., maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű