Tészta:
-5 tojás
-20 dkg porcukor
-20 dkg liszt
-1 dl étolaj
-1 dl meleg víz
-1 csomag vaníliás cukor
-1 csomag sütőpor
-4 db alma
-2 evőkanál kakaó
Krém:
-25 dkg margarin
-20 dkg porcukor
-6 dl tej
- 2 cs. vaníliás pudingpor
Teteje:
-1 csomag csokireszelék
-A tepsit kibéleljük alufóliával. Az almát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk és kirakjuk vele a tepsi alját.
-A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral jól elkeverjük. Hozzá keverjük az étolajat, majd a meleg vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tojáshabot már csak fakanállal keverjük hozzá. A massza felét az almákra öntjük. A másik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk és ezt is ráöntjük a masszára és megsütjük, előmelegített sütőben tűpróbáig.
-A margarint a cukorral kikeverjük. A pudingporokat elkeverjük a hideg tejjel és felfőzzük, majd kihűtjük és összekeverjük a vajkrémmel.
- A kihűlt tésztát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, rákenjük a krémet és csokidarával díszítjük.
-A süteményt néhány órára, vagy éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
-A hagyományos gáztűzhelyen a sütési idő: takarékon 35 perc + lekapcsolás után 5 percig a sütőben hagyjuk. Sütés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki.
A vajat és a lisztet hidegen elmorzsoltam, majd hozzáadtam a porcukrot, sót és a vanília kivonatot. Két rudat sodortam belőle és hűtőbe raktam (minimum 1 órára). A hűtőből kivéve...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tojásokat kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket az édesítőszerrel kemény habbá verjük. A tojáshabba óvatosan belekeverjük a tojások sárgáit, majd a sütőporral és a kaka...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűTészta: Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű