menu

Családireceptkönyv.hu

gesztenyés oroszkucsma


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
a tésztához:
8 db tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
késhegynyi só
a krémhez:
1 cs. gesztenyemassza /25 dkg/
rum, esetleg rum aroma./ebből csak annyi kell, amivel kicsit lazábbá tehetjük a masszát/
20 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás pudingpor /főzős/
2 dl tej

Elkészítés:


Elkészítés:
A tojásokból 2 db piskótát sütünk./2 db 4 tojásos/
Az egyik piskóta sárga legyen, a másik barna / ezt kakaóval készítsük el/.
A kihűlt piskótákból - pogácsa szaggatóval - korongokat vágunk.
Egy sárga és egy barna korongot krémmel megtöltve egymáshoz illesztünk, majd az oldalakat
is bekenjük a krémmel.
A kalapokra kenjünk a krémből, majd szórjuk meg reszelt gesztenye masszával.
a krém:
A margarint és a cukrot / a cukorból 1 evőkanálnyit tegyünk félre a pudinghoz/ jó habosra
keverjük.
A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejjel megfőzzük és kihűlésig keverjük.
Közben villával simára nyomkodjuk a gesztenyét és a rumot, ehhez apránként hozzáadjuk
a vajas krémet és jól kikeverjük, majd a kihűlt pudingot is hozzáadva az egészet simára keverjük. Használhatunk a keveréshez kézi mixert, így kevesebb munkával jó sima és habos krémünk lesz.
Lehet egy kicsit variálni is az összeállítást.
Az egyik korongpárt úgy illesztjük össze, hogy alul a barna, felül a sárga korong legyen.
A másik korongpárt, pedig ellenkezőleg /alul sárga, felül barna/ illesszük össze.
A kalapokat megkenhetjük a krémmel is, de csinálhatunk csoki mázat/ ezt a sárga kalapra/, vagy
1 tojás fehér+10 dkg cukorból felvert habot /ezt a barna kalapra kenjük/ és ezt követően szórjuk rá a reszelt gesztenyét.

gesztenyés oroszkucsma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar női szeszély
női szeszély

A lisztet sütőporral, csipet sóval elkeverem, a vajjal elmorzsolom. A tojássárgáját kristálycukorral 2 evőkanál tejjel habosra keverem. Ezt a liszttel összekeverem és összegyúrom....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsös süti
Gyümölcsös süti

- lisztet, keményítőt, sütőport összedolgozom - lágy margarint, tojások sárgáját, cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel habosra keverem - tojások fehérjét kemény habbá verem A...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Nutellás aprósüti
Nutellás aprósüti

Keverjük a habosra a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk hozzá a tojást, a lisztet,a sütőport és a kakaót, és gyúrjuk sima tésztát. Formáljunk belőle diónyi méretű gol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Muffin - Gesztenyés muffin
Muffin - Gesztenyés muffin

1. Szokásos módon, külön a száraz és a nedves hozzávalók, aztán összekeverni. 2. 1 kanál tészta a mélyedésbe, rá 1 teáskanál töltelék, és befedni a másik kanál tésztával. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk