3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 teáskanál citromlé
egy csipet só
tetejére díszítő cukor /nálam kandírozott citrus kocka/
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük, hozzácsorgatunk egy kis citromlevet, beletesszük a sót.
A porcukrot beleszitáljuk a habba és tovább verjük, selymes fényű, sűrű masszát kapunk.
Közben egy lábasba vizet teszünk, melegíteni kezdjük és a masszát gőz fölött verjük tovább. Vigyázzunk, hogy a keverőtál alja ne érjen a vízbe. Addig folytassuk a keverést, amíg nagyon kemény habot nem kapunk.
Ekkor vegyük le a gőzről és keverjük tovább, mikor kissé kihűlt, befejezhetjük, a massza kész, de még nem használhatjuk fel, csak akkor, ha már teljesen kihűlt.
A habot csillagcsőrös habzsákba töltjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk. A tetejüket megszórhatjuk sütőálló cukorkákkal.
kb. 150-160 fokon) sütjük, vagyis szárítjuk kb. 50-60 percig úgy, hogy a sütőajtót kitámasztjuk legalább két ujjnyi rést hagyva.
Akinek villanysütője van, az állítsa 90-100 fokra a sütőt és akkor az ajtót sem kell résnyire nyitni.
Vigyázzunk, nehogy megbarnuljon.
A tejet és a vizet a narancs és citromhéjjal egy lábosban felforraljuk. Ha forr belekeverünk 1 csipet sót és a búzadarát. Kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik és megduzzadnak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítési idő: Nehézség: Közepes
A sárga lapokhoz a mandulát kávédarálóval finomra őröljük, majd összekeverjük a kókuszliszttel és a szódabikarbónával. A tojást, a mézet, a nyírfacukrot és a vaníliamagokat összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű