3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 teáskanál citromlé
egy csipet só
tetejére díszítő cukor /nálam kandírozott citrus kocka/
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük, hozzácsorgatunk egy kis citromlevet, beletesszük a sót.
A porcukrot beleszitáljuk a habba és tovább verjük, selymes fényű, sűrű masszát kapunk.
Közben egy lábasba vizet teszünk, melegíteni kezdjük és a masszát gőz fölött verjük tovább. Vigyázzunk, hogy a keverőtál alja ne érjen a vízbe. Addig folytassuk a keverést, amíg nagyon kemény habot nem kapunk.
Ekkor vegyük le a gőzről és keverjük tovább, mikor kissé kihűlt, befejezhetjük, a massza kész, de még nem használhatjuk fel, csak akkor, ha már teljesen kihűlt.
A habot csillagcsőrös habzsákba töltjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk. A tetejüket megszórhatjuk sütőálló cukorkákkal.
kb. 150-160 fokon) sütjük, vagyis szárítjuk kb. 50-60 percig úgy, hogy a sütőajtót kitámasztjuk legalább két ujjnyi rést hagyva.
Akinek villanysütője van, az állítsa 90-100 fokra a sütőt és akkor az ajtót sem kell résnyire nyitni.
Vigyázzunk, nehogy megbarnuljon.
Töltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsoljuk a sütőt 200 fokra. A tojásfehérjéket a csipet sóval elkezdjük felverni. Félúton hozzáadjuk a porcukrot is, és azzal együtt kemény habbá verjük. Amikor kész a hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felvert grillázslapokkal kezdem. A diógrillázshoz a 30 g cukrot karamellizálom, majd belekeverem a durvára aprított 17 grammnyi diót. A karamellizált diót sütőpapírra öntöm ki, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaós tésztához a tojások sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük, majd a felét egy közepes tepsibe simítjuk. A kókuszos tésztához a tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű