a tésztához
30 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg kristály. cukor
2 tojás sárga
2 evőkanál tejföl
1 cs. vaníliás cukor
késhegynyi só
csapott kávés kanál szódabikarbóna
reszelt citromhéj /friss vagy szárított
a tetejére vékony réteg eperlekvár
20-30 dkg eper
a habhoz
3 tojás fehérje
10 dkg porcukor
néhány csepp citromlé
A margarint és a kristálycukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát meg a lisztet és simára keverjük, A tésztát kb. 24x32 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. A tészta nem nyújtható és nem önthető, tehát kis halmokat rakunk, majd azt eloszlatjuk, akár lisztezett kézzel is simíthatjuk a tepsibe. Közepesen meleg sütőben majdnem készre /rózsaszínűre/ sütjük. A még meleg tésztát megkenjük a lekvárral, elosztjuk rajta a félbevágott vágott epret. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd a habot az eperre simítjuk. Visszatéve a sütőbe /kis lánggal/, további 15-20 percig sütjük, míg a hab rózsaszínű lesz. Én szórtam rá mandulaforgácsot, de ez elhagyható!
A kő kemény 3 db hozzávalót beküldtem az aprítógépbe és elegyítettem. 5-10 percig hagytam állni, majd előkaptam egy serpenyőt, melyet az ujjam segítségével kikentem kókuszolajjal....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját jól elkeverjük a porcukorral azután belekeverjük a keményre felvert fehérjét és a lisztet.A tésztából apró galuskákat szaggatunk és forró olajba kisütjük. Tejsodóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűStir together flour, salt and sugar. Add butter and shortening. I mixed with food-processor. Add as much water as needed. Wrap dough in plastic and place it in refrigerator for 30...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóporral. Egy kisebb tálban a cukrot robotgéppel felverjük a tojással, utána hozzáadjuk a tejet és az olajat. Jól e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű