10 dkg vaj
3 dl tejföl
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor / vagy aroma /
10 dkg barna cukor / jó a kristálycukor is /
20 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
5 dkg darált mák
fél alma
1 narancs
a tetejére:
1 evőkanál narancslé
3 evőkanál porcukor
A tojásokat keverd habosra a puha vajjal, a tejföllel és a narancs lereszelt héjával és levével.
/1 evőkanálnyi narancslét tegyél félre a tetejéhez/
Reszeld le az almát és add hozzájuk azt is. A cukrot, a sót, a lisztet, a mákot és a szódabikarbónát külön keverd el, majd dolgozd össze a kettőt. Öntsd kivajazott sütőformába vagy sütőpapírral bélelt tepsibe és kb. 40 perc alatt 180 fokos sütőben süsd meg. Ha kész, hagyd kihűlni, majd borítsd ki a formából. A narancs kifacsart levéből adj egy evőkanállal a porcukorhoz és keverd homogén állagúra, majd gyors mozdulatokkal kend a sütemény tetejére. Hagyd megdermedni.
Ezt a tésztát muffin formákban is elkészítheted.
Én egy kisméretű /20x27 cm/ tepsiben sütöttem, nagyobb méretű tepsihez a mennyiségeket
növelni kell!
A zabpelyhet zsiradék nélkül pirítsd át egy serpenyőben, majd daráld le. Ezzel az őrleménnyel keverd össze jó alaposan a lisztet, a kakaót, a sütőport, illetve adj hozzá egy csipe...
Elkészítési idő:Szitáljunk át 40 dkg réteslisztet, 15 dkg porcukrot és fél tasak sütőport. Válasszunk ketté 4 db tojást. A sárgájákat dolgozzuk 25 dkg vajjal a lisztes keverékhez. A tészta harmadá...
Elkészítési idő: 60 percAz elkészítése még a végtelenül reménytelen, konyhaidegen lényeknek is gyerekjáték. A szárazanyagokat keverd össze egy tálban. Egy másik edényben keverd össze az édesítőt a toj...
Elkészítési idő: