10 dkg vaj
3 dl tejföl
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor / vagy aroma /
10 dkg barna cukor / jó a kristálycukor is /
20 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
5 dkg darált mák
fél alma
1 narancs
a tetejére:
1 evőkanál narancslé
3 evőkanál porcukor
A tojásokat keverd habosra a puha vajjal, a tejföllel és a narancs lereszelt héjával és levével.
/1 evőkanálnyi narancslét tegyél félre a tetejéhez/
Reszeld le az almát és add hozzájuk azt is. A cukrot, a sót, a lisztet, a mákot és a szódabikarbónát külön keverd el, majd dolgozd össze a kettőt. Öntsd kivajazott sütőformába vagy sütőpapírral bélelt tepsibe és kb. 40 perc alatt 180 fokos sütőben süsd meg. Ha kész, hagyd kihűlni, majd borítsd ki a formából. A narancs kifacsart levéből adj egy evőkanállal a porcukorhoz és keverd homogén állagúra, majd gyors mozdulatokkal kend a sütemény tetejére. Hagyd megdermedni.
Ezt a tésztát muffin formákban is elkészítheted.
Én egy kisméretű /20x27 cm/ tepsiben sütöttem, nagyobb méretű tepsihez a mennyiségeket
növelni kell!
1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd hozzáadjuk a vajat, tojást és összegyúrjuk a tésztát. 2. Enyhén lisztezett felületen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancs héját alaposan mosd meg és reszeld le. Ezután vágd ketté, és facsard ki az egyik felét – az így kapott narancslevet is használd fel a desszert készítéséhez. Keverd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy nagy tálba öntjük, majd jó alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A krém elkész...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű